HORMONSKE PROMENE, STRES I PROCES STARENJA MOGU DELOVATI PROTIV VAS: Zašto menopauza otežava gubitak kilograma?

Menopauza zvanično započinje kada žena već 12 meseci unazad nema menstrualni ciklus i baš taj period povezan je sa otežanim gubljenjem kilograma. Šta više, mnoge žene su primetile da zapravo počinju da se debljaju tokom perioda predmenopauze, koji može početi i deceniju pre zvaničnog početka menopauze.

Fluktuacije hormona – povišeni ili niski nivoi estrogena mogu dovesti do povećanog skladištenja masti, dok gubitak mišićne mase nastaje u prirodnim procesima starenja, hormonalnih promena, smanjene fizičke aktivnosti i nedovoljno kvalitetnog sna – mnoge žene imaju problema sa spavanjem tokom menopauze usled pojave valunga. Često je noćno znojenje, koje prekida san, zatim apneja u snu- glasno hrkanje i česti prekidi u disanju. Rizik od apneje dramatično se povećava posle menopauze, upravo zbog povećanja telesne mase.

Žene starenjem često postaju rezistentne na insulin, što dodatno otežava gubitak kilograma. Tokom menopauze skladištenje masti se pomera sa kukova i butina na stomak, što povećava rizik od metaboličkog sindroma, dijabetesa tipa 2 i bolesti srca. Stoga je gubitak masti na stomaku posebno važan u ovoj fazi ženskog života.

Gubitak kilograma tokom i posle menopauze može izgledati nemoguće, ali nije – rešenje ćete naći u prirodnim biljnim kapima Green Fit.

Green fit biljne kapi

Green Fit biljne kapi podstiču brže sagorevanje masti, smanjuju apetit, normalizuju rad endokrinog sistema, pospešuju izbacivanje vode iz organizma…

Potpuno su prirodne, neškodljive, bez konzervanasa, veštačkih boja i mirisa, čime garantovano u svoj organizam unosite samo proverene sastojke koji će vam pomoći da smanjite broj kilograma.

DOZIRANJE I TRAJANJE TERAPIJE

Green Fit biljne kapi uzimaju se dva puta dnevno, ujutru i uveče po 75 kapi (2,5 ml), ukupno 150 kapi (5 ml) i traju oko 10 dana. 3 bočice ovih kapi su dovoljne za mesec dana. Za najbolje rezultate vam preporučujemo da koristite Green fit biljne kapi2 meseca u kontinuitetu (6 bočica), a na dalje po potrebi.

Green fit biljne kapi

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

MOĆNI ČUVAR JETRE, BUBREGA I CREVA: Salata, supa ili pesto sos od listova maslačka su superhrana!(RECEPT)

Read Next

DNEVNI HOROSKOP ZA 16. APRIL: Ukazaće vam se mogućnost da napredujete!