Holivudski dermatolog otkriva način nege koja provereno briše 10 godina sa lica

Skoro svaka žena na svetu teži tome da što duže zadrži mladoliki i blistav izgled kože. Na tržištu koje je toliko preplavljeno najrazličitijim preparatima i savetima ponekad teško opredeliti se za jednu metodu podmlađivanja, piše “24sata“.

Dermatolog Hejdi King, koja se brine o izgledu holivudskih zvezda, otkrila je nedavno neke od načina nege koje predlaže kako bi koža što duže ostala mlada.

Evo koji jednostavni postupci nege vraćaju sjaj i svežinu vašoj koži.

1. Piling

Korišćenje piling četkica i onih koje skidaju gornji sloj mrtvih ćelija omogućuje aktivnim sastojcima da bolje odrade posao i da stimulišu kolagen i elastin, otkrivajući novu, svežu kožu.

Slični tekstovi

2. Zaštitini faktor

Zabluda je da je krema za zaštitnim faktorom neophodna samo tokom leta. UV zračenje je izuzetno jako i u toku zimskim meseci, a ono je jedan od osnovnih razloga zašto koža prerano propada.

Nanosite kremu sa zaštitnim faktorom minimum 20 kako biste izbegli sve negativne posledice.

3. Antioksidansi

Antioksidansi čuvaju kožu od oksidativnog stresa, upala i UV zraka.

“Neutralisanje slobodnih radikala smanjuje mogućnost oštećivanja kože. Jedan od najboljih je vitamin C koji pomaže u izgradnji kolagena. Koliko je dobar u ishrani toliko je efikasan i kada se nađe u kremama. Od antioksidanasa odlični su i koenzim Q10 i vitamin E. Vodite računa da kreme koje kupujete sadrže ove sastojke”, kaže ona.

4. Retinol

Retinodi su derivati A vitamina i studije pokazuju da igraju ključnu ulogu u redukovanju finih linija i bora, kao i tamnih mrlja na koži.

5. Hijaluronska kiselina

Ovaj sastojak je nezamenjiv kad je reč o hidrataciji. Naime, on održava vlagu kože i na taj način čini lice blistavim i svežim.

Prvi rezultati nakon korišćenja kreme koja u sebi sadrži hijaluronsku kiselinu se vide već nakon sedam dana. Da bi se rezultati održali, ne smete prekidati njihovu upotrebu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Važno upozorenje za sve domaćice: Evo koliko dugo meso sme da stoji u frižideru

Read Next

Kosa će dugo ostati čista: Evo šta treba da radite