Hladno proračunati i tvrda srca: Evo zašto muškarac postaje ženskaroš, objašnjenje je zaista neočekivano

Autor Piter Trahtenberg u svojoj knjizi ,,The Casanova Complex“  nudi neočekivano objašnjenje na pitanje ,, Zašto muškarac postaje ženskaroš?“

Nezdrav odnos sa majkom

Majka je naučila muškarca da igra ulogu pažljivog i zavodljivog spasioca čiji je jedini zadatak da služi i ugodi njoj, odnosno majci. To je naučio, iako je zaista osećao drugačije, i to „znanje“ poneo sa sobom u odraslo doba.

On ignoriše svoje pravo ja, ali lažnim zavodi i manipuliše ženom.

Ali nisu svi ženskaroši isti. Neki su hladno proračunati, tvrda srca i potpuno neosetljivi na bol koji izazivaju.

Slični tekstovi

Takav čovek ima fobiju od veza.

Čovek spojen sa majkom obično je drugačiji.

Želi vezu sa ženom, ali ne može da podnese taj osećaj, jer ima fobiju od obaveza. Upoznaje ženu sa kojom se oseća povezanim, ali kada to osećanje izbledi zbog njegove fobije posvećenosti, pronalazi drugu ženu sa kojom se ponovo može osećati povezanim.

Ženska osoba želi da ima kontrolu i plaši se kontrole. Uveren je da je sposobnost da zavede i ostavi žene dokaz njegove snage.

Ironično, on je zapravo sam pod kontrolom sopstvenih unutrašnjih prinuda i impulsa. Zavođenje i napuštanje je za njega prisila, često potpuno razvijena seksualna zavisnost.

Kompulzivno ponašanje često počinje kao način da se nosi sa emocionalnim bolom, ali na kraju dovodi do zavisnosti i razvija se u novi problem.

Život koji ima smisao, ispunjen i u ravnoteži, najbolji je protivotrov za sva kompulzivna ponašanja. Na kraju, čovek koji se oporavlja od majke može da nauči da se posveti nekom višem značenju izvan sebe, i tada će shvatiti da posvećenost ne znači nužno zarobljavanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

JEZIVA ISPOVEST ĆERKE SERIJSKOG UBICE: “U novinama sam saznala da je MOJ OTAC ISKASAPIO ŽENU, mislila sam da je ĐAVO”

Read Next

Darko Glišić: Vučić nam je večeras rekao na sastanku u SNS-u da će da se povuče