Hit destinacija nudi 500.000 besplatnih avio-karata putnicima iz celog sveta

Kako bi oživeli turizam i podstakli posetioce na dolazak, vlasti u Hong Kongu odlučile su da podele 500.000 besplatnih avio-karata. Inicijativa „Hello Hong Kong“ nedavno je predstavljena, ali na njoj se radi više od dve godine.

Putovanje u Hong Kong bilo je komplikovano i skupo tokom pandemije. Strog karantin, čiji je vrhunac bio 21 dan izolacije, i zahtevi za višestrukim PCR testovima sprečili su većinu putnika da dođu u Hong Kong, piše Pun kufer.

„Karte će biti raspoređene između tri avio-kompanije: vodećeg prevoznika Cathay Pacific, HK Expressa i Hongkong Airlinesa. 500.000 karata koštalo je gotovo 255 miliona dolara. Putnici koji žele da besplatno putuju u Hong Kong mogu posetiti internet stranicu World of Winners, počevši od 1. marta kako bi upisali svoje podatke za lutriju“, piše CNN i dodaje kako će se ulaznice deliti u tri talasa: od 1. marta putnicima širom jugoistočne Azije, od 1. aprila onima koji žive u kontinentalnoj Kini i od 1. maja stanovnicima ostatka sveta.

U poslednje dve godine mnogo se toga promenilo u Hong Kongu. Neke omiljene lokalne atrakcije, poput plutajućeg restorana Jumbo Kingdom, trajno su zatvorene. Druge, poput poznatog Peak Trama, preuređene su tokom pandemije.

Pre pandemije Hong Kong je imao 56 miliona gostiju godišnje, a do 2022. taj je broj pao na oko 100.000. Vlasti se nadaju da bi besplatne karte mogle da poprave turističko stanje u Hong Kongu i navesti putnike da ga ponovo stave na listu omiljenih destinacija..

Slični tekstovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

ON IMA 84, A ONA 24 GODINE I NEDAVNO SU SE VENČALI: “Očajnički želimo decu, nadamo se da ćemo dobiti bar dvoje”

Read Next

Brnabić: Vučićev jedini “zločin” je to što se izborio za KiM