HIDRIRA KOŽU, ZATEŽE BORE: Urea je obavezan dodatak za negu lica posle 30-te godine!

Zaista, naziv supstance rečito nagoveštava način njegove proizvodnje, međutim, urea se već dugo ne pravi iz urina,već se veštački sintetiše u specijalnim laboratorijama (i često nosi ime – karbamid).

Obe opcije se mogu naći na nalepnicama za kozmetiku – hemijski sastav supstanci je identičan.

Šta je urea?

Jedinstvena supstancakoja može da povuče vlagu iz dubokih slojeva kože i „zaključa“ je u gornji sloj epitela, ostavljajući kožu mekom, hidriranomi zategnutom. Proizvodi sa ureom izvrsno rade piling kože lica i tela (važno je odabrati pravu koncentraciju). Pored toga, supstanca deluje kao neka vrsta provodnika za druge aktivne sastojke, pa se često može naći u kozmetici protiv starenja sa kolagenom, hijaluronskom kiselinom i keramidima.

U različite svrhe potrebno je odabrati kozmetiku sa različitim koncentracijama uree. Na primer, u kremama i serumima za lice nikada ne prelazi 10%, a ako je proizvod namenjen za normalnu kožu tada će optimalna koncentracija biti 3-5%. Za telo možete odabrati proizvode sa koncentracijom do 30%, a za izuzetno suva područja – laktove i stopala – do 40%.

Naše telo sintetiše ureu,ali s godinama (kao u slučaju kolagena) proizvodnja se usporava. Zbog toga stručnjaci posebno preporučuju obraćanje pažnje na sredstva protiv starenja sa ureom i drugim aktivnim sastojcima – kolagenom, hijaluronskom kiselinom, vitaminima C i E i retinolom. Njihov ionako moćan anti-age efekat pojačaće se sposobnošću uree da „provodi“ aktivne supstance u duboke slojeve epitela.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

7 NAČINA DA SE PRIPREMITE ZA SVOJ PRVI MARATON: Imate tačno godinu dana!

Read Next

SANOVNIK BABA VANGE: Evo zašto se smatra najtačnijim TUMAČEM SNOVA!