Hamilton najbrži na Velikoj nagradi Portugala

Hamilton je startovao sa drugog mesta, ali je posle “letećeg starta” u sedmom krugu, nakon što se sigurnosno vozilo povuklo sa staze zbog incidenta između Antonija Đovinacija i Kimija Raikonena, “pao” na treće mesto, iza klupskog kolege Valterija Botasa i Maksa Ferštapena iz Red Bula.

Britanac je ipak vrlo brzo uspeo da se vrati na drugo mesto, nakon što je Ferštapen napravio grešku u 14. krivini na stazi Algarve, pa je aktuelni svetski šampiona na startnom-ciljnom pravcu pretekao Holanđanina.

Potera za Botasom je takođe kratko trajala, još jednom je Hamilton pokazao dominaciju i pretekao klupskog kolegu.

Od tog trenutka Hamilton nije ispuštao prednost, osim kada je išao na zamenu pneumatika, pa je praktično bez ikakvih problema došao do 97. trijumfa u karijeri.

Drugo mesto zauzeo je Ferštapen, koji je zbog bolje zamene pneumatika, odnosno kraćeg zadržavanja u boksu, uspeo da obiđe Botasa, koji je završio treći.

Najbrži krug trke odvezao je Ferštapen, ali mu je poništen zbog malog izlaska sa staze u krivini 14, pa je dodatni bod dobio Valteri Botas.

Četvrto mesto zauzeo je Serhio Peres iz Red Bula, a iza njega bio je Lando Noris iz Meklarena.

Prvu desetoricu kompletirali su Šarl Lekler iz Ferarija, Esteban Okon i Fernando Alonso iz Alpine, te Danijel Rikardo iz Meklarena i Pjer Gasli iz Alfa Taurija.

Hamilton je vodeći u generalnom plasmanu sa 69 bodova, a drugi je Ferštapen, koji ima 61.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Inter šampion Italije, Vlahović rekorder Serije A

Read Next

Arsenal bolji od Njukasla