Grafit “Albanija UČK” na bilbordu u Gračanici, Popović poziva Kfor da zaštiti Srbe

Poslednji u nizu incidenata dogodio se tokom protekle noći, kada su nepoznate osobe na bilbordu, na lokalnom putu Gračanica – Laplje Selo, ispisali “Albanija UČK”.

“Kosovska policija pokazala je svu nemoć kada je u pitanju zaštita Srba, njihove lične imovine kao i imovine Srpske pravoslavne crkve i bezbednosna situacija je svakim danom sve lošija na teritoriji opštine Gračanica. Stoga tražimo od Kfora da pojača svoje prisustvo na teritoriji naše opštine i zaštiti srpsko stanovništvo od očigledno dobro organizovanih kriminalnih i nacionalističkih grupa koje se slobodno i bez ikakve kontrole kreću i vrše incidente”, naveo je Popović u pisanom reagovanju.

Prema njegovim rečima, policija pokazuje da nije u stanju da se odupre nacionalističkim provokacijama, te da u proteklom periodu nije uspela ni da se odupre nasilju, incidentima i napadima na Srbe.

“Stoga pozivamo Kfor da osigura bezbednost za naše građane. Pozivam meštane naše opštine da ostanu smireni da ne nasedaju na provokacije, a policiju i pravosudne organe da se probude i počnu da rade svoj posao”, naveo je Popović.

Ispisivanje bilborda na putu Gračanica – Laplje Selo sa natpisom “Albanija UČK” drugi je veći incident u protekla dva dana.

U vidovdanskoj noći nepoznati počinioci polomili su i odneli zastavu Srpske pravoslavne crkve sa glavne manastirske kapije u Gračanici.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Čokoladni slatkiš od dva sastojka koji ćete obožavati

Read Next

Vladimir Orlić i Miloš Jovanović za RTS o dijalogu Beograda i Prištine