GOLDA MEIR:Ako hoćete da izgradite sjajnu zemlju, u kojoj će želeti da žive vaša deca, potrebno je da napravite 2 koraka

Za Goldu Meirse pričalo da je oduvek znala šta želi od života. Da bi je opisali, tih godina su za nju govorili da je “Golda jedini čovek u vladi”.

Toliko je oštro branila interese svoje zemlje, da su joj prilepili epitet “beskompromisna“. Sama je priznala da je spremna za kompromise, ali samo kada nije u pitanju njena država.

Tokom njenog mandata, koji je trajao samo 5 godina,smanjen je porez za siromaštvo (u nekim kategorijama potpuno otkazan), te je pokrenuta izgradanja socijalnih stanova.

Prema Meir Gold,da bi zemlja bila velika, važne su samo dve stvari:

“Ako želite da izgradite zemlju u koju će se vratiti njeni sinovi i kćeri, ako želite da izgradite zemlju iz koje će oni otići samo tokom praznika, ako želite da gradite zemlju koja neće imati osećaj strahaod toga šta im budućnost nosi, potrebno je da napravite samo dva koraka:

1. Da korupciju izjednačite sa izdajom, a korumpirane zvaničnike sa izdajnicima, do sedme generacije…

2. Da tri profesije u zemlji budu najplaćenije: vojska, prosvetari i lekari.

I što je najvažnije – radite, radite i radite, jer vas niko neće hraniti osim vas samih, a vaša zemlja je potrebna samo vama i nikom drugom.

Kada to postane način vašeg života, onda ste postigli cilj…”

(prevod Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

MLADA UMRLA OD SRČANOG UDARA U SRED VENČANJA, A SVATOVI REKLI: Ne prekidajte venčanje, dovedite njenu sestru! (FOTO)

Read Next

VREME ZA SEBE JE NEŠTO ŠTO MORATE DA PRONAĐETE: Rutine zbog kojih ćete se osećati sjajno svaki dan!