Gojković: Rezolucija Evropskog parlamenta neusaglašena sa činjenicama u Srbiji

Maje Gojković je povodom donošenja Rezolucije Evropskog parlamenta rekla da izveštaj Evropskog partamenta u kome se od Republike Srbije traže “ubedljivi rezultatiˮ pogotovo u oblastima pravosuđa, slobode izražavanja i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala deluje neusaglašeno sa činjeničnim stanjem u našoj zemlji.

Prema njenim rečima, jedna od oblasti zbog koje se Srbiji upućuju kritike u vezi je sa medijima.

“Napadi na novinare su neprihvatljivi, a to dokazujemo i konkretnim delovanjem i ostvarenim rezultatima ne samo Ministarstva kulture i informisanja nego i cele Vlade koji se ogledaju u brojnim aktivnostima na unapređenju ne samo medijske scene nego i dijaloga na njoj”, navela je Gojkovićeva.

Dodaje da Akcioni plan za Medijsku strategiju, formiranje Radne grupe za implementaciju tog Akcionog plana i Medijske strategije, kao i formiranje Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara pokazuju da se posvećeno prišlo unapređenju medijskih sloboda i slobodi izražavanja u skladu sa vrednostima koje zastupa EU.

“Bez obzira čime je motivisan ovakav ton poruke evropskih parlamentaraca, Srbija ostaje dosledna izgrađivanju demokratskog društva, a samim tim i svom evropskom putuˮ, rekla je ministarka gojković.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Šest opozicionih stranaka predložilo platformu za dijalog

Read Next

Merkelova Kurtiju: Dijalog s Beogradom zahteva vašu pažnju