GODINU DANA JE ŽIVELA U DANSKOJ I EVO ŠTA JE NAUČILA: Ova pravila su mi promenila život iz korena!

Neko ko tokom zimskih dana ima 17 sati mraka, morao je da osmisli način da to preživi, a da pritom ostane na listi jednih od najsrećnijih nacija na svetu. Upravo to je pošlo Dancima, i hygge konceptu koji bi se najbolje mogao opisati kao osećaj udobnosti, prijatnosti i lakoće. 

Marija je godinu dana živela u Danskoj i pridržavala se njihovih pravila. Kako sama kaže, upravo ovaj princip joj je zauvek promenio život i pogled na svet.

Evo na  kojim pravilima se temelji ovaj koncept života:

Princip hygge se zasniva na svakodnevnim zadovoljstvima i svesnosti malih stvari koje nam život nudi. To bi moglo da bude čitanje dobre knjige uz šolju čaja, provođenje vremena sa porodicom i prijateljima ili šetnja u parku. Cilj je postići zadovoljstvo i unutrašnji mir.Dakle, ostavite svoje telefone i računare na neko vreme, upalite mirisne sveće i opustite se- jer sve je to deo ove filozofije.

Ipak, Hygge nisu samo rituali, važno je postići porodičnu atmosferu u domu. Pokušajte da okupite celu porodicu za stolom i razgovarate o vašem danu, ili još bolje, uključite svakog člana porodice u zajedničko kuvanje tokom pripreme za večeru. Možete pozvati prijatelje u svoj dom gde ćete kuvati za njih i uživati u kvalitetno provedenom vremenu. Zajednica i prijatni trenutci sa ljudima koje volimo su jedan od stubova zadovoljstva.

Sreća, Sloboda, Devojka, Proleće

Za Dance, neophodno je uživati u svakom trenutku, čak i kada se radi o običnim aktivnostima, kao što je čišćenje kuće. Dovoljno će biti da zapalite sveće i pustite omiljenu muziku. Ali hygge nije samo provođenje vremena kod kuće, već su i razne aktivnosti kao što su biciklizam, šetnja ili piknik u parku. Kretanje kao i promena svakodnevne rutine doprinose mentalnom zdravlju i blagostanju.

Dozvolite sebi da s vremena na vreme saberete misli, udahnete svež vazduh i odvojiti oči od telefona i pogledati oko vas.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

DANAS JE GARAVA SREDA, DAN KADA SE ČEKA ZNAK SA NEBA: Ko zgreši, greh mu ostaje do sudnjeg dana!

Read Next

STARO PREDANJE KAŽE: Uradi ovo na Đurđevdan i bogatstvo će doći u kuću!