Glišić: SNS ima apsolutnu većinu u Zaječaru i Kosjeriću

Danas su u Zaječaru, Kosjeriću i Preševu održani lokalni izbori, na kojima su građani birali odbornike gradskog, odnosno opštinskih skupština.

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić rekao je na konferenciji za medije da je izlaznost u Kosjeriću 72,91 odsto, te da je SNS osvojio dvostruko više glasova nego pre četiri godine – 67,23 odsto.

“U poređenju sa prošlim izborima kada je imala 32 odsto, jasno je koliko je naša lista zadobila više poverenja, i procentualno i u apsolutnim glasovima”, rekao je Glišić tokom obraćanja medijima u sedištu partije.

Kada je reč o izlaznosti u Gradu Zaječaru, ona je tačno 50 odsto, naveo je Glišić.

Prema njegovim rečima, SNS je u tom gradu osvojio 47 odsto glasova.

“Ostalo još 15 od 69 biračkih mesta da se prebroji, izlaznost je tačno 50 odsto, neuporedivo više nego na prethodnim izborima, na poslednjim parlamentarnim izborima bila je 39,53 odsto. Blizu smo 47 odsto što je za 50 odsto više i procentualno i u brojevima glasova, pre četiri godine imali smo 30,81 odsto”, naveo je Glišić.

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a dodao je da je ta partija na izborima u Preševu osvojila oko šest odsto glasova.

“Trenutno imamo 1.204 osvojena glasa što je za 252 glasa više u odnosu na prethodne izbore u Preševu, 952 smo imali pre četiri godine. Očekujemo rezultate sa još nekoliko biračkih mesta, borimo se za treći mandat, dva imamo sigurno, postoji verovatnoća da osvojimo i taj treći”, naveo je Glišić.

Čestitao je svim učesnicima izbora, dodajući da je “jasno da će SNS imati apsolutnu većinu i u Zaječaru i u Kosjeriću”.

“Nećemo žuriti sa konstituisanjem skupštine, želimo da analiziramo svako biračko mesto, da sagledamo gde smo dobro radili, gde smo mogli bolje, želimo da gledamo u budućnost i nastavimo politiku razvoja i napretka Srbije, i Kosjerića, Zaječara i Preševa ako budemo deo vlasti sa albanskim strankama”, napomenuo je Glišić.

SNS će se, kako je obećao, truditi da u naredne četiri godine i opravda i plan i program, ali i poverenje građana.

Pravo glasa na izborima u Kosjeriću imalo je 9.322 birača, u Zaječaru 50.741, a u Preševu oko 42.000 građana.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Zatvorena birališta na lokalnim izborima u Zaječaru, Kosjeriću i Preševu

Read Next

Novi vladin predlog za frilensere – otpis kamata i reprogram