Genijalne cake: Kako da meso bude SOČNO i MEKANO

Male tajne velikih majstora

Kako da pripremite sočno meso?

Da biste pripremili sočne i meke odreske od svinjskog mesa, važno je da znate nekoliko proverenih caka.

Tako, na primer, poznato je da je meso uvek lepše ako dugo odstoji u marinadi. Upiće sokove aromatične smese i nakon pečenja će biti softanije i manje žilavo.

Ako ga dinstate, najbolje je da poklopite posudu kako bi se u posudi zadržala vlaga i praktično se “obarilo” u sopstvenim sokovima.

Slični tekstovi

Ali postoji još jedan trik koji vam kuvari neće rado otkriti.

“Nikada ne uklanjajte kost sa odrezaka. Tokom procesa prženja, ova kost daje mesu izvanredan ukus. Potrebno je samo da napravite plitki rez duž kostiju. Tako će se meso dobro ispržiti, a kost će puštati svoje sokove i njima ‘zalivati’ meso”, objasnio je šef restorana “Goodman”.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Čudotvoran domaći lek u borbi protiv virusa i prehlade

Read Next

Ako ovo volite u seksu, definitivno ste nastrani!