General Vitale: Srbija i NATO bliski i pouzdani partneri

General Vitale je rekao da su Srbija i NATO tokom prethodnih 15 godina napornim radom i posvećenošću uspeli da stabilno razvijaju svoje partnerstvo i da ga uz zajednički rad na mnogim projektima svakog dana sve više unapređuju, kroz obostrano korisnu saradnju.

“Danas s ponosom mogu da kažem da su NATO i Srbija bliski partneri. Uz potpuno poštovanje politike vojne neutralnosti Srbije, uspeli smo da ojačamo naše partnerstvo kroz dobro uspostavljene mehanizme. Za NATO, Srbija je sused, pouzdan i cenjen partner koji igra važnu ulogu u održavanju mira i bezbednosti u regionu. Takođe želim da kažem da su odnosi Srbije i NATO-a odlični, obostrano korisni i zasnovani na uzajamnom poštovanju”, rekao je Vitale.

Vitale je naveo i da je u nedavno usvojenoj agendi “NATO 2030” naglašen značaj koji se pridaje partnerstvima.

“U tom smislu, Srbija je za nas jedan od najvažnijih partnera, a NATO visoko ceni posvećenost Srbije u sprovođenju glavnog mehanizma našeg partnerstva”, rekao je general Vitale.

Istakao je da NATO visoko ceni javno mnjenje u Srbiji i da se ulažu veliki napori da se predstavi tačna i jasna slika o NATO-u, njegovim načelima, demokratskim vrednostima i dugoročnom partnerstvu sa Srbijom.

“Želim da podvučem da je direktna linija komunikacije predsednika Aleksandra Vučića i generalnog sekretara Jensa Stoltenberga, koja je uvek otvorena i koju karakterišu prijateljstvo i poštovanje, umnogome doprinela unapređenju političkog dijaloga i obostranog razumevanja i poverenja”, zaključio je Vitale.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Ovo je žena koja je Bred Pita ostavila neposredno pred venčanje

Read Next

Protesti u Glazgovu, lažni Džonson i Trido svirali gajde