Gde je zaista najsigurnije sedeti u automobilu? Evo šta su otkrili Nemci

Uvreženo je mišljenje da je zadnje sedište, posebno zadnje desno sedište, najbezbednije mesto u vozilu. Ali istraživanje o nesrećama koje je sprovelo Nemačko udruženje osiguravača od nezgoda (UDV) pruža nove uvide.

Analiza na početku pokazuje da je samo deset odsto povređenih u saobraćajnim nezgodama sedelo na zadnjem sedištu. Međutim, ovaj broj treba uzeti sa rezervom jer su na većini putovanja zadnja sedišta prazna.

UDV ističe i da je u nezgodama oko 70 odsto povreda na zadnjim sedištima bilo jednako ozbiljno kao i na prednjim. U oko 20 odsto slučajeva povrede su bile teže, prenosi t-online.

Koji su razlozi?

Ovo se pripisuje činjenici da putnici na zadnjim sedištima često nisu pravilno vezani ili sede u položajima koji povećavaju rizik od povreda u slučaju nesreće.

Slični tekstovi

Drugi razlog povećanog rizika od povreda na zadnjem sedištu je loš kvalitet bezbednosne opreme. Dok su zatezači pojaseva, ograničavači sile sigurnosnih pojaseva i vazdušni jastuci obično standardna oprema na prednjim sedištima, ove bezbednosne funkcije su često dostupne samo kao opcija na zadnjim sedištima.

Vozačeva strana je generalno najbezbednije mesto u automobilu jer su mnogi bezbednosni sistemi dizajnirani da zaštite vozača.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Iskustvo čoveka koji tvrdi da je dva puta umro: “Evo šta vas zaista čeka sa one strane šta sam tamo video”

Read Next

Наређена инспекција 2.600 “боингових” авиона, сумња се у неисправност маски за кисеоник