Frižider će blistati kao nov: Dubinski ga očistite za 15 minuta sredstvom koje ne košta više od 100 dinara

Budući da je frižider mesto na kom držimo hranu, ono što unosimo u organizam je direktno izloženo dejstvu štetnih bakterija, pa je neophodno uklanjati ih efikasnim sredstvima za dezinfekciju.

Obično se savetuje da bi frižider trebalo temeljno očistiti makar jednom u tri meseca, ali sigurno neće škoditi da to učinite i češće.

Zašto čistiti frižider?

Pored toga što je važno pratiti rok trajanja namirnica u frižideru, izuzetno je bitno redovno ga čistiti kako biste uklonili sve eventualne nečistoće i usporili širenje i rast bakterija.

Koje proizvode koristiti za čišćenje frižidera?

Slični tekstovi

Pošto je osnovna namena frižidera čuvanje hrane i produžavanje njenog veka, najbezbednije je koristiti 100% prirodne proizvode, najbolje prirodna i domaća sredstva. Na taj način ćete izbeći kontaminaciju hrane proizvodima koji su štetni po zdravlje.

Domaća tečnost za pranje frižidera

Sastojci:
  • pola šolje sirćeta
  • pola šolje vruće vode
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica soka od limuna
Priprema:

Sodu bikarbonu dobro razmutite u vodi, pa prelijte sirćetom i sokom od limuna. Budući da će odmah početi da peni, najbolje je da koristite neki dubok i širok sud, poput lavora ili velike činije, a potom kad se „smiri“ prelijete u dublju bocu sa raspršivačem.

Šta treba da uradite pre nego što počnete čišćenje?

Izvadite svu hranu, pa isključite frižider i sačekajte da se temperatura približi sobnoj.

Potom izvadite sve pregrade, poput fioke za voće i staklenih polica, poprskajte ih sredstvom od sirćeta i ostavite sa strane.

Potom poprskajte po unutrašnjosti frižidera i ostavite da deluje oko 15 minuta.

Kako očistiti frižider iznutra?

Nakon što je sredstvo počelo da deluje, odnosno polako ubija bakterija u vašem frižideru, počnite da trljate mekom stranom sunđera. Ukoliko naiđete na neku tvrdokornu mrlju, tragove masnoće i ostataka hrane i sl, poprskajte još malo domaćeg proizvoda za dezinfekciju i slobodno protrljajte nežno grubom stranom sunđera.

Ni slučajno ne zaboravite delove koje često previdimo, poput gumenog dihtunga na vratima.

Nakon što pređete preko svih unutrašnjih zidova frižidera, obrišite sve krpom od mikrofibera nakvašenom toplom vodom i ostavite da se suši.

Isto ponovite i sa spoljašnjim delovima frižidera.

U međuvremenu, dobro istrljajte i sve delove koje ste izvadili, najpre sunđerom, a potom mekom krpom, pa obrišite suvom krpicom. Zatim vratite ove delove u frižider i to je sve!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

DOKTORKA MAJA JE VLASNICA NAJZGODNIJEG TELA U SRBIJI: Na plaži je živa vatra, a dok leči bolesne je NE BISTE PREPOZNALI

Read Next

I posle Brisela o Briselu – SAD i Britanija podržavaju dijalog, Beograd ne odustaje od ZSO