FRIZERI JEDNOGLASNI: Ovog proleća slojevite frizure su apsolutni hit – pristaju svakom obliku lica! (FOTO)

Ako razmišljate o slojevitoj frizuri, najpopularniji odabir je šeg, ali nešto modernija verzija od one koju poznajemo iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

Kad je reč o trendovima u kosi, blant frizure apsolutni su hit poslednjih nekoliko godina. Reč je o oštro, ravno rezanim frizurama koje su dobre za različite dužine, ali najviše su dominirale bobi lob stilovima. Ipak, bez obzira na veliku popularnost koju su stekli, njihov nedostatak je taj što ih je teško održavati, odnosno potrebni su česti odlasci u frizerske salone kako bi rez izgledao savršeno. S obzirom na nove navike koje nam je donela pandemijska godina, smanjili smo i odlaske u frizerske salone, pa smo u potrazi za frizurama koje je mnogo jednostavnije održavati, odnosno koje će puno duže izgledati šik.

Tu u prvi plan dolaze slojevite frizure koje kosi daju neopterećen, “neuredan” izgled, onak look koji izgleda kao da se oko njega niste mnogo trudili, a i dalje je jako efektan. Velika prednost takve frizureje što može, barem na neko vreme, prikriti ispucale vrhove, a u trenutnoj situaciji kada mnogima odlazak u salon nije prioritet, to je veliki plus.

Frizurekod kojih je naglasak stavljen na teksturudolaze u prvi plan, a frizeri su objasnili na šta sve trebate obratiti pažnju pre nego što se odlučite za takvu frizuru.

Za razliku od drugih frizura i boja kose, slojevite frizure razlikuju se od osobe do osobe, u zavisnosti od samog tipa kose i postojeće frizure. Najčešće se primenjuje tehnika šišanja kod koje je kosa kraća na vrhu, a kroz slojeve postaje sve duža, što rezultira boljom teksturom. Frizeri slojevite frizure opisuju kao frizure koje imaju moć “da promene” obik kose, a treba ih prilagoditi obliku lica, strukturi i tipu kose.

Odlična je vest što slojevi izgledaju odlično na različitim tipovima kose, pogotovo ako imate tanku kosu pa želite postići efekt većeg volumena.

Profesionalci smatraju kako se nije potrebno brinuti da će slojevi u kosi pogoršati situaciju, već suprotno, kosaće izgledati bolje, a frizure efektnije.

Budući da ne postoji idealna formula za slojevite frizure, važno ju je prilagoditi svakome pojedincu, odnosno prilagoditi je teksturi kose, tipu, ali i načinu života kako bi održavanje kose u dobrom stanju bilo što jednostavnije. Ako razmišljate o slojevitoj frizuri, najpopularniji odabir je šeg, ali nešto modernija verzija od one koju poznajemo iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

Ovakva frizuraodlično funkcionira na različitim dužinama, a za najmoderniji look kombinujte nešto kraće kovrdžesa šiškama, koje odlično pristaju uz šeg frizuru, bilo da su guste ili tzv. curtain bangs koje se nose sa strane.

Pre šišanja, bitno je s frizerom dogovoriti da ne napravi previše slojeva u kosi jer bi šeg tako mogao izgledati pomalo zastarelo i izgubiti moderan prizvuk. Frizura je jedinstvena zbog posebne tehnike šišanja kod koje se stvaraju slojevi, a oni daju uvek volumen i dobru strukturu kosi.

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

ZDRAV NAPITAK KOJI SMANJUJE ŽEĐ VIŠE NEGO 3 ČAŠE VODE: Svako jutro za energiju i snagu

Read Next

ISIDORA BJELICA I MOMO KAPOR: Kompleti knjiga naših velikana po izvanrednim cenama!