Fon Kramon: U Prištini se žale na mešanje Beograda, a Kurti glasa u Albaniji

Kurti je Tviteru napisao da “danas sunce sija u Albaniji, dok ljudi glasaju na parlamentarnim izborima”. “Kako imam dvojno državljanstvo, iskoristio sam svoje pravo da glasam, i pozivam sve da masovno glasaju. Kao premijer, povećaću i pojačaću saradnju sa pobednicima na izborima, ko god to bio”, napisao je Kurti.

Na njegovu objavu na Tviteru reagovala je poslanica Evropskog parlamenta i izvestilac za Kosovo te institucije Fon Kramon.

“Ne mogu da razumem o čemu se ovde radi. S jedne strane, svi se na Kosovu žale na mešanje Srbije ili njenog predsednika Aleksandra Vučića, ali s druge strane vidimo da kosovski  premijer čak glasa u Albaniji. Nije prihvatljivo. Bar ne za mene”, prokomentarisala je Kramon na Tviteru.

Petković: Kurtijevo učešće na izborima korak u realizaciji velikoalbanske ideje

“Ko god je do sada imao dileme u pogledu planova Aljbina Kurtija o formiranju ‘velike Albanije’, danas je mogao da se uveri kako Kurti pred očima kompletne međunarodne javnosti pokazuje da je njegov prvi, jedini i osnovni cilj formiranje ove opasne tvorevine koja direktno potkopava mir i stabilnost na području Zapadnog Balkana”, kaže direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Navodi da Kurtijevo učešće na izborima u Albaniji i poruke koje je odatle poslao, samo su korak dalje u realizaciji njegove velikoalbanske ideje.

“Zbog toga današnje Kurtijeve reči i gest treba da alarmiraju kompletnu međunarodnu javnost koja takvim idejama jednom zauvek treba da stane na put”, kaže između ostalog Petković.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Vučić doputovao u Brisel

Read Next

Vučić se sastao sa Lajčakom u Briselu