Florida, deca naoružana “kalašnjikovim” pola sata pucala na policajce

Šerif okruga Volusja rekao je da se dvanaestogodišnji dečak i četrnaestogodišnja devojčica suočavaju sa teškim optužbama za pokušaj ubistva policijskih službenika prvog stepena i oružanu provalu.

Zamenici šerifa su naveli da su u blizini ulice Enterprajz Osten tražili devojčicu i dečaka koji ima dijabetes, nakon što su pobegli iz dečjeg doma “Florida junajted metodist”.

Šerif okruga Volusja, Majk Čitvud, istakao je da su zamenici u oblasti Deltona bili u potrazi za dečakom i devojčicom, jer je dečak zavisan od insulina.

U devojčicu je pucano i ona je ranjena nakon što je uperila pušku ka zamenicima šerifa.

“Dečak sa AK-47 odložio je oružje ubrzo nakon toga i nije povređen”, navodi se u izjavi šerifa.

Devojčica je operisana i u stabilnom je stanju, saopštile su vlasti. Nijedan šerifov zamenik nije povređen u pucnjavi koja se dogodila u utorak uveče.

Nakon što su pobegli iz doma, dečak i devojčica su provalili u jednu od kuća. Prolaznici su prijavili da su čuli lomljavu stakla i pozvali policiju.

Policajci su opkolili dom. U tom trenutku iz kuće se čula pucnjava, navodi se u izjavi šerifa. U kući je bio pištolj, puška i AK-47, zajedno sa velikom količinom municije.

Na policiju su pucali oko 35 minuta.

“Zamenici su večeras učinili sve što su mogli da smire situaciju i zamalo da ih srede dvanaestogodišnjak i četrnaestogodišnja devojčica”, rekao je Čitvud.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Nemačka obustavlja dolazne letove ruskih avio-kompanija

Read Next

Arizona hoće da koristi “ciklon B” za izvršenje smrtnih kazni