FILMOVI O ODMORIMA, KOJI SU SE PRETVORILI U NOĆE MORE: Razmislite još jednom pre nego što uđete u vodu!

Tu su uvek filmovida potcrtaju svaku, pa i upravo izrečenu tvrdnju. Prisetimo se zajedno nekih od najživopisnijih i/ili najkvalitetnijih filmovakoji problematizuju upravo tu moguću sudbinsku igru i nezgodaciju.

Plaža

Ovaj izvrsni film Denija Bojla, nastao po romanu Aleksa Garlanda, mlade avanturiste odvodi u rajske tropske krajolike, gde život svakako ima više smisla, a gde će ubrzo spoznati užase, između ostalog, i eko-komunizma! A malo će popričati i na srpskom jeziku.

[embedded content]

Opasnost iz dubina

Na moru, gle čuda, ima i morskih nemani, a neke od njih su zapanjujuće krvoločne i uporne. Na to ukazuje, na to nas podseća ovaj odličan minimalistički horor sa oku uvek ugodnom Blejk Lajvli u glavnoj i praktično jedinoj zamašnijoj (ljudskoj) ulozi. A deo specijalnih efekata na ovom filmu radili su VFX čudotvorci iz našeg Beograda.

[embedded content]

Pakao pod morem

Dve sestre odlaze u sunčani Meksiko na godišnji odmor koji se pretvara u noćnu moru, i to ispod mora! Jedna od turističkih atrakcija je i gledanje opasnih morskih pasa iz velikog kaveza. One oduševljeno kreću u tu avanturu i spuštaju se duboko ispod morske površine. No kada nešto krene po zlu, ostaju zarobljene i očajne na samom dnu mora. S manje od sat vremena kisika i gomilom velikih bijelih morskih pasa koji kruže oko njih i vrebaju, moraju se (iz)boriti za svoj goli život…

[embedded content]

Otvoreno more

Ovaj film je baziran na istinitom događaju. Par iz Meksika krenuo je na ronjenje i završio u otvorenom moru okružen ajkulama

[embedded content]

Ajkula

Kultni film koji je proslavio tada nepoznatog reditelja Stivena Spilberga je letnji hit i danas posle 40 godina od prvog prikazivanja. Ako ga nekim slučajem niste pogledali, ovo leto je idealna prilika za to. 

[embedded content]

(Stil.Kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

5 PRAVILA ZA DONOŠENJE BOLJIH ODLUKA: Svaki trenutan neuspeh NIJE smak sveta!

Read Next

Ovo sigurno niste znali: Mleko čini čuda za vaše biljke