Fenomenalna 3 trika kako da ohladite piće za samo nekoliko minuta

Dolaze prijatelji, a vi ste zaboravili staviti pivo u frižider, možete ga ohladiti za samo nekoliko minuta, tvrdi Den Maršal, autor knjige ‘Life Hacks: Helpful Hints to Make Life Easier’.

Pokvasite peškir hladnom vodom pa u njega zamotajte pivo i stavite ga u zamrzivač na 15 minuta. Kad peškir s pivom izvadite iz zamrzivača, pivo će biti osvežavajuće hladno, tvrdi autor ove knjige.

Pića možete ohladiti i bez da ih razvodnjavate ledom, samo zamrznite nekoliko grozdova grožđa i stavite ih u čašu s pićem. Kad se grožđe odmrzne, neće se otopiti i razvodniti piće.

So snižava temperaturu smrzavanja vode, a slana voda može biti puno hladnija da se ne smrzne. Temperatura leda u zamrzivaču je oko minus 18 stepeni, ali zbog dodate soli koja se razgrađuje u natrijum i hlora koji onemogućuju molekulima vode stvaranje kristala i dalje će se, zbog dodate soli, pretvarati u vodu. Pa nakon što stavite malo soli u vodu, teoretski možete spustiti temperaturu piva na 0 stepeni za 5 minuta.

Ako želite brzo rashladiti limenku ili flašu piva trebate je zamotati u mokri papirnati ubrus i spremiti u zamrzivač. Deset minuta kasnije, piće je spremno za konzumaciju, piše Vine Pair.

Slični tekstovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Nećete verovati svojim očima: Ukazao mu se bog mora, sve je uslikano (video, foto)

Read Next

Ako hoćete OZBILJNU VEZU, izbegavajte muškarce u ovim godinama!