Federer želi da kupi turnir koji je osvajao sedam puta, cena je astronomska

Švajcarski teniser Rodžer Federer sa saradnicima želi da kupi Masters u Sinsinatiju.

Federer je sa svojim agentom Tonijem Godsikom osnovao 2013. godine menadžersku agenciju „Tim 8“, suvlasnik je Lejver kupa, većinski investitor „Universal Tennis“ sistema, strateški investitor i partner kompanije „On Running“, a sada želi da se upusti u novu pustolovinu.

Upravo sa pomenutom menadžerskom kompanijom Švajcarac želi da se domogne 93,8 odsto vlasništva nad Mastersom u Sinsinatiju.

U februaru ove godine je objavljeno da USTA (Teniska asocijacija SAD) planira da proda turnir za „sumu od devet cifara“.

„Bord direktora USTA veruje da je vreme da se istraže potencijalne strateške opcije kako bi se optimizovao rast u budućnosti turnira i kako bi se turnir odveo na viši nivo“, navedeno je u saopštenju.

Slični tekstovi

Federeru cena ne bi bila problem, jer su njegovi sponzorski ugovori veliki čak i kad ne igra. On je turnir u Sinsinatiju osvajao rekordnih sedam puta.

Dešavanja oko prodaje i kupovine turnira u Sinsinatiju prokomentarisao je i bivši teniser Endi Rodik.

„U svetu tenisa, gde sukob interesa ne poznaje granice, Rodžer može ovo da uradi. Ipak, on je ikona ove igre i stvorio je sjajan odnos sa navijačima u Sinsinatiju. Lepo je videti da turnir ostane u teniskoj porodici i da ga vodi neko ko razume i voli naš sport“, izjavio je Rodik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

DOKTORKA TRADICIONALNE KINESKE MEDICINE OTKRIVA: Osnovni uzrok bolesti su emocije, a ovi organi su NAJOSETLJIVJI!

Read Next

Lajčak: Produktivne konsultacije u SAD o dijalogu Beograda i Prištine