EVO KAKO DA GAJITE RUŽE NA BALKONU: Pomoću ovog trika, one će bujati iako su u saksijama!

Ruže mogu da se gaje u saksijama veće zapremine i da savršeno uspevaju na balkonima i terasama.

Potrebno je samo da izaberete odgovarajuću vrstu ruža koja je pogodna za uzgoj na terasi:

1. Floribunda: ova vrsta ruže postoji u različitim bojama, a neke popularnije sorte Floribunda su Večernja zvezda, Kraljica Amber i Seksi Reksi.

2. Mini ruže:ovo su sitne sorte ruža koje savršeno uspevaju u saksijama jer im ne treba mnogo zemlje i širine za korenje.

3. Patio ruže:To su ruže koje mogu da narastu do visine klasične ruže, imaju tamnozelene listove i živopisne boje cveta.

Kako odabrati savršenu posudu za gajenje ruže:

Mnogi greše kada misle da je bilo koja saksija dobra za gajenje ruže. Istina je da nije bitno da li je saksija od terakote ili plastike, potrebno je samo da bude dovoljno velika i široka, sa mnogo rupa za lakšu drenažu zemljišta. Idalno bi bilo da je saksija visoka 50 cm i duboka do 40 cm.

Pravi savet za negu ruža:

Sadnicu ruže kupite do proverenog uzgajivača. Navedite da vam je potrebna ruža koju ćete gajiti na balkonu. Izaberite zemlju za ruže, dobru saksiju i posadite svoju ružu.

Veoma je važno da ruža ima dovoljno sunca, ali i da je redovno zalivate – ali ne previše. Ne sme biti stalno u suvoj zemlji, ali ni u previše vlažnom zemljištu.

Lisne vaši, gljivice, virusne infekcije su samo neke bolestikoje mogu da naštete vašoj ruži. Prskajte ih sa odgovarajućim insekticidima i fungicidima kako biste sprečili ove probleme.

Uživajte u vašim ružama!

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

NA NJIHOV ŠARM NIKO NE OSTAJE RAVNODUŠAN: Najveće zavodnice rađaju se u ovom horoskopskom znaku!

Read Next

Lakše ne može: Najbolji trik za čišćenje rešetki šporeta (video)