Evo 3 stvari koje morate da znate pre nego kupite kremu sa zaštitnim faktorom

Foto: Unsplash/Mathilde Langevin

Šešir, knjiga, naočare… a gde ste krenuli bez kreme za sunčanje?

Za početak, moramo da ponovimo da je zaštita od sunca neophodna tokom cele godine, a ne samo leti. Nezavisno od toga da li je napolju oblačno i kišovito, ili svoje vreme provodite na osunčanoj plaži, izloženi delovi vašeg tela trebalo bi da budu zaštićeni ovim proizvodima. Krema za sunčanje je obavezna posebno na vašem licu, kako biste ga na pravi način zaštitili od štetnih sunčevih zraka i fotostarenja.

Da li ste se prilikom kupovine kreme sa zaštitnim faktorom susreli sa oznakama na etiketama, a da pritom niste znale šta one znače? Otkrivamo sve neophodne detalje.

1. UVA vs UVB

UVB zračenje je odgovorno za opekotine kože, dok je UVA odgovorno za starenje kože. Konkretno, UVA zraci stimulišu proizvodnju melanina u koži, što rezultira tamnjenjem. Međutim, treba znati da su UVA zraci odgovorni za prerano starenje kože. S druge strane, UVB zračenje izaziva opekotine na koži, dok u budućnosti može izazvati rak kože.

2. SPF indeks zaštite

SPF indeks zaštite od sunca odnosi se na količinu vremena koje provedete izloženi na suncu. Dakle, SPF se odnosi samo na UVB zračenje, osim ako je SPF 50. Dakle, kada nosite SPF 30, možda nećete izgoreti, ali sunce neometano oštećuje vašu kožu.

3. Značaj PA ++++

Ovo je merenje koje dolazi iz Japana i sve češće se upotrebljava – ima skalu od PA + do PA ++++, sa znakom + koji pokazuje kolika je zaštita od UVA zraka.

Foto: Unsplash/Mathilde Langevin

Izvor: stil.kurir.rs

Evo 3 stvari koje morate da znate pre nego kupite kremu sa zaštitnim faktorom

Čak iako ne volite cvetne parfeme, ovih 10 će vas očarati

Leto je iza ćoška, zato sledite ove smernice za negu kože od glave do pete

Monica Bellucci otkriva: 2 + 2 proizvoda beauty proizvoda koja uvek koristim

Kada na umu imamo onu prepoznatljivu, bezvremenu italijansku lepotu, slika Monice Bellucci neumitno izbija u prvi plan. Jedan od glavnih razloga za to jeste njena prirodna lepota, koju neguje na izuzetno minimalistički način.

10 zvezda progovorilo o svojoj zavisnosti od botoksa

Cameron Diaz, Nicole Kidman, Naomi Watts, Pamela Anderson… samo su neka od medijski poznatih lica, čije se lice je postalo neprepoznatljivo praktično ili se drastično promenilo zahvaljujući konstantnoj upotrebi botoksa i filera.

Otkrivamo: Koji to organski sastojci imaju najbolje dejstvo za negu kože

Obratite pažnju na ove sastojke, jer će se uskoro pojaviti u svakom beauty proizvodu iole vrednom vaše pažnje.

Beauty saveti: Kako da pravilno koristite kokosovo ulje

Jedna od zanimljivijih stvari u beauty industriji jeste neprekidno otkrivanje novih formulacija i sastojaka koji imaju blagotvorno dejstvo za kožu. Kokosovo ulje je jedno od najvrednijih otkrića za pravilnu i zdravu negu.

Beauty priručnik: Čemu služi prajmer i kako da ga pravilno koristite

Tajna savršenog tena krije se u prajmeru, reći će vam sigurno svaki šminker, a ako ste se pitale šta je to ustvari ELLE je tu da otkrije.

Inicijalizacija u toku…

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

DR VOJISLAV PERIŠIĆ OTKRIVA: Evo kako da prepoznate meso koje je puno koncentrata – Na ovo posebno obratite pažnju!

Read Next

OVI FIZIČKI I PSIHIČKI SIMPTOMI UKAZUJU NA ANKSIOZNOST: Evo šta može pomoći da ih ublažite