Ekonomska saradnja Srbije i Slovačke – nove investicije i kompanije zajednički zadaci

Trgovinska razmena između Srbije i Slovačke se u poslednjih deset godina kreće od 350 do 640 miliona evra. Istovremeno, u Srbiji je registrovano 317 kompanija čiji su osnivači iz Slovačke.

Mogućnosti su mnogo veće, kako kroz investicije, tako i kroz osnivanje zajedničkih kompanija i izlazak na treće tržište što su ministarka Anđelka Atanasković i njen slovački kolega Rihard Sulik postavili kao zajednički zadatak.

“Poznato je da smo na prvom mestu trenutno po položaju za investitore, a i po rastu BDP-a koji je isto prvi u Evropi i mislim da imamo šta da ponudimo njihovim privrednicima koji su vrlo zainteresovani za saradnju, neki za proširenje, a neki za novo otvaranje”, ističe Anđelka Atanasković, ministarka privrede.

U Ambasadi Srbije u Slovačkoj održan je prijem za slovačke investitore koje je ministarka Atanasković upoznala sa reformama, ulaganjima u infrastrukturu i poboljšanje privrednog ambijenta, a predstavnike Udruženja Srba u toj zemlji da Srbija brine o svojim građanima, gde god da su.

Ministarka je Slovačkoj zahvalila na iskrenom prijateljstvu i podršci teritorijalnom integritetu i evropskom putu.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Olimpijakos, ipak, prejak za Novi Beograd, remi Radničkog

Read Next

4 NAJBOLJA NAČINA DA SMRŠATE NAKON 40. GODINE: Za telo bez mane!