Dve Azijatkinje izbodene nožem u San Francisku

Žena koja je u utorak po podne radila na tezgi sa cvećem potvrdila je da je videla muškarca kako šeta glavnom ulicom u San Francisku malo pre napada noseći prilično veliki nož.

“Jedna od žrtava je bila okrenuta leđima i sve što sam uspela da vidim jeste perje koje je iz ispalo iz njene jakne. Tako da sam vrlo sigurna da je isečena. Napadač se udaljio mirno, kao da se ništa nije dogodilo”, rekla je ona za KGO-TV.

Policija je saopštila da su dve žene primljene u bolnicu nakon napada, a da je starija, 84-godišnjakinja, u početku imala povrede opasne po život, ali je njeno stanje stabilizovano.

Saopšteno je i da je Patrik Tompson (54) iz San Franciska uhapšen otprilike dva sata nakon napada, a istraga utvrđuje da li je incident motivisan rasnom netrpeljivošću.

Met Hanej, nadzornik okruga 6 poručio je na Tviteru da je ogorčen napadom i da ne postoji ništa strašnije od napada na starije žene dok čekaju autobus.

“Ovi azijski zločini iz mržnje moraju da prestanu. Naše srce se obraća svima onima koji su ranjeni, ubijeni ili pogođeni ovim talasom rasističkih zločina prema azijskoj zajednici. San Francisko je moj dom i dom moje bake”, poručio je Hanej na Tviteru.

Ovaj napad je samo još jedan u nizu sa kojim su se suočili Amerikanci azijskog porekla otkako je pandemija kovid 19 proširila u SAD nakon što je započela u Kini, a rasno motivisano uznemiravanje i napadi dogodili su se širom zemlje.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Zeman: Odnosi Srbije i Češke odlični, priznanje kosovske nezavisnosti greška

Read Next

Američki izviđački avion ponovo podigao ruskog lovca