Dunav osiguranje Sportske igre mladih održane na Zlatiboru

Ceremonija otvaranja održana je na Kraljevom trgu, a plamen prijateljstva zapalili su nekadašnji SIM-ovci, šampioni Srbije u nordijskom skijanju Ana Jeremić i Andrija Veličković i šampionka Srbije u karateu Jovana Aćimović.

U ime domaćina, decu učesnike Igara, roditelje i organizatore, na čelu sa predsednicom SIM Srbije Marijom Mihajlović, pozdravio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

„Hvala vam što ste odabrali baš Zlatibor kao organizatora Igara. Nadam se da smo kao domaćini ispunili očekivanja takmičara. Mi postajemo svetska turistička destinacija u oblasti priprema sportskih ekipa i u tom kontekstu stvaramo i lep ambijent za decu, sve mlade ljude, koji ovde mogu da odrade svoje pripreme, da se bave rekreacijom i da ostvare svoje ciljeve”, rekao je Stamatović.

On je podsetio da su mnoge naše sportske zvezde, ekipe, reprezentacije, baš sa Zlatibora krenule put velikih svetskih uspeha.

„Naredne godine možete očekivati još bolje uslove, nadam se bez ovih epidemiloških ograničenja. Želim svima puno sreće i uspeha, na takmičenju, najbitnije je da se družite i da vodite računa o svom zdravlju i o zdravlju svojih najbližih”, istakao je Stamatović.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su i kapiten fudbalera Zlatibora Milan Jezdimirović, košarkaš Zlatibora Lazar Joksimović, paraolimpijac Aleksandar Radišić, regionalni direktor Sportskih igara mladih Tihomir Gudić, Nikola Novaković, direktor CRC Zlatibor i drugi.

„Sportske igre mladih su veoma bitna manifestacija koja okuplja veliki broj dece. Uz sve to ide i druženje koje je zaštitni znak Igara. Deca kroz sport postaju bolji ljudi, sport je posle obrazovanja najvažniji za decu i kroz sport stvaraju dobre navike i osobine koje ih kasnije prate kroz život. Rezultati dođu ili ne dođu, neki će nastavite sportske karijere, ali najvažnije je da se bave sportom”, rekao je Jezdimirović.

Takmičenja u atletici, odbojci, Lino između dve vatre, basketu 3 na 3 i fudbalu (Koka-kola kup i mali fudbal) održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štab.

Najbolji sa državnog finala, kao i svih prethodnih godina, učestvovaće na regionalnom finalu u Splitu, zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.

Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Koka-kola”, UEFA Fondacija, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Tri medalje za srpske rvače u Bugarskoj

Read Next

Đere u finalu turnira u Kaljariju, za odbranu titule protiv Sonega