Dubai, memorandum o saradnji sa “Grupom 42” za razvoj veštačke inteligencije

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije potpisali su na Svetskoj izložbi “Ekspo 2020” u Dubaiju Memorandum o razumevanju sa kompanijom Grupa 42 (G42), koji predviđa saradnju u oblasti veštačke inteligencije i njen brži razvoj u Srbiji.

“Napravili smo prvi korak i sada ćemo formirati timove i očekujemo u narednih nekoliko meseci konkretan komercijalni ugovor sa G42”, rekao je Jovanović.

Dokument su potpisali direktor G42 “Klaud tehnolodži” Talal el Kaisi i direktor Kancelarije za IT Mihailo Jovanović, u okviru investicione konferencije koja je održana u okviru proslave Dan državnosti Srbije u Dubaiju.

Jovanović je rekao da je to vodeća kompanija iz UAE koja se bavi razvojem veštačke inteligencije i klaud računarstva.

“Mi ćemo u narednom periodu zajednički raditi na razvoju veštačke inteligencije, a pogotovo u sektorima zdravstva, privrede i finansija. Ovaj memorandum o razumevanju je dobra osnova za potencijalnu investiciju u hibridnu klaud infrastrukturu, koja bi se nalazila u državnom Data centru u Kragujevcu”, istakao je Jovanović.

“Očekujemo šansu da ispunimo ono što smo potpisali, da dela govore, a ne reči. Mi želimo da naglo otpočnemo otključavanje moći digitalne transformacije i digitalizacije i da omogućimo ljudima u Srbiji da iskoriste digitalnu infrastrukturu”, rekao je Talal el Kaisi.

G42 je jedna od vodećih svetskih kompanija koja se bavi razvojem veštačke inteligencije i klaud računarstva sa sedištem u Abu Dabiju.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Lajović imao set lopte, pa izgubio od Verdaska u Riju

Read Next

ŽENAMA POSLE 30. OVAJ SASTOJAK JE NAJBOLJI PRIJATELJ: Briše bore, ujednačava ten, a evo kako se pravilno koristi!