DR MOMČILO MATIĆ OTKRIVA KOJE SREDSTVO NAJBOLJE ČISTI JETRU: Jeftinije ne može biti, a OTROVI nestaju REKORDNOM BRZINOM

Prof. dr Momčilo Matić, naš čuveni nutricionista, preporučio je svakom ko ima neretko obilne obroke da sebi napravi ograničenje, te da ne preteruje stalno sa jelom. Osim toga, ljudi koji vole jaku hranu, posebno gurmani, bi trebalo dodatno da povedu računa o jetri, te da redovno sprovode detoksikaciju ovog veoma važnog organa i to na vrlo jednostavan način.

jetra
foto: Shutterstock

“Dva tri dana ako se opustimo neće nam ništa faliti, međutim, ko duže vremena jede lošu hranu, trebalo bi da uradi čišćenje i detoksikaciju jetre”, rekao je dr Matić.

Stručnjak smatra da je najefikasniji u tome čaj od maslačka, a ističe da je u njega dobro dodati i sledeće sastojke:

  • propolis,
  • polen,
  • đumbir u prahu,
  • cimet,
  • limun.

“To bi trebalo popiti ujutru pre doručka na prazan stomak, ali pre toga opet popiti čašu tople vode. Ona je odlična za detoksikaciju. Voda može biti bilo koja, čak i sa česme, bitno je samo da bude topla”, rekao je dr Matić.

voda
foto: Shutterstock

Otkriva i koliko vode bi trebalo da unesemo u organizam kada se probudimo i pre nego što bilo šta pojedemo.

“Pre svega treba uneti, čak dve čaše tople vode, kako bi očistila naš organizam”, kaže nutricionista.

Takođe, naglašava i da je soda bikarbona odlična, jer daje baznu reakciju, ali da stvara probleme kod osoba koje imaju visoki krvni pritisak.

Za detoksikaciju je najbitniji unos tečnosti i vode, to će najbolji rezultat dati našem organizmu“, zaključio je dr Matić.

Mršavljenje
foto: Profimedia

Trik za one koji žele da redukuju težinu

Stručnjak preporučuje onima koji žele da se reše kilograma viška da piju hladu, umesto tople vode, zato što pojačava osećaj sitosti, jer se duže zadržava u organizmu.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Ваљадолид изненадио Барселону, Реал Сосиједад бољи од Алмерије

Read Next

NIKAD SE NE BIH VRATILA IZ SAUDIJSKE ARABIJE U SRBIJU: Marina otkriva da tamo živi skroz drugačije, ali je OSTVARILA SAN