Donfridova Vučiću: SAD se snažno zalažu da Zapadni Balkan postane deo EU

U svetlu razgovora o evrointegracijama Srbije, predsednik Vučić je sa sagovornicima podelio utiske sa jučerašnjeg Samita EU – Zapadni Balkan u Briselu, dok je pomoćnica šefa američke diplomatije Donfrid istakla da se SAD snažno zalažu za to da naš region postane deo Evropske unije, saopšteno je iz Predsedništva.

Razgovor predsednika Vučića sa američkim diplomatama bio je, najvećim delom, posvećen bilateralnim, a posebno ekonomskim odnosima, kao i mogućnostima za saradnju u oblasti energetike, te je izraženo zadovoljstvo zbog uspešnog poslovanja američkih kompanija na srpskom tržištu.

Pomoćnica američkog državnog sekretara je snažno podržala ekonomsko povezivanje regiona kroz inicijativu “Otvoreni Balkan”, saglasivši se sa predsednikom Vučićem da je to primer dobre regionalne saradnje i stremljenja ka ciljevima od zajedničkog interesa.

Sagovornici su razmenili mišljenja i o dijalogu Beograda i Prištine i pozdravili napredak ostvaren na sastanku glavnih pregovarača i specijalnog izaslanika, kada je usvojena mapa puta u primeni sporazuma o energetici.

Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je Srbija opredeljena za dijalog kao jedini način rešavanja otvorenih pitanja i postizanja održivog dogovora, u korist svakodnevnog života Srba i Albanaca, kao i mira i stabilnosti u regionu, zaključuje se u saopštenju.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Mini pite ukusnije nego u najboljoj pekari, a najbolje je što se baš lako prave (video)

Read Next

Predstavnički dom usvojio Zakon o kontroli oružja, nove podele ili pobeda na Bajdenovom stolu