Donacija Fajzera Međunarodnom olimpijskom komitetu

Nacionalni olimpijski komiteti će u saradnji sa Vladama svojih zemalja raditi na distribuciji dostupnih vakcina i određivati prioritete za proces imunizacije.

U saopštenju se navodi da Međunarodni olimpijski komitet snažno podržava sve nacionalne olimpijske komitete koji sprovode procese imunizacije otkad su vakcine postale dostupne za široku upotrebu.

Napominje se da je da vakcinacija jako bitna u procesu zaštite svih sportista i članova delegacija koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali i zbog zaštite lokalnog stanovništva u Japanu.

Međunarodni olimpijski komitet već je ranije istakao primer Olimpijskog komiteta Srbije koji je kroz saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta i Vladom Srbije među prvima sproveo proces vakcinacije sportista kao pripremu za nastup na Olimpijskim igrama.

“Donacija vakcina biće veliki doprinos u našim naporima da ovoga leta u Tokiju održimo bezbedne i sigurne Olimpijske igre za sve učesnike. Pozivamo sve sportiste i članove delegacija koji će biti u Tokiju da prime vakcinu i tako nam pomognu da stvorimo sigurno okruženje za sve. Primanjem vakcine sportisti, kao najveći ambasadori zdravog načina života, šalju jaku poruku da vakcinisanje nije samo pitanje ličnog zdravlja, već i brige za zajednicu i sve ljude oko nas”, rekao je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah i zahvalio kompaniji Fajzer Biontek na donaciji vakcina.

U svetlu priprema za Olimpijske igre, a u skladu sa aktuelnom pandemijskom situacijom vezano za infekciju COVID-19, Olimpijski komitet Srbije formirao je Radnu grupu za praćenje svih aspekata COVID-19 infekcije na sportiste i članove Misije koja je održala i predavanje svim sportistima i članovima sportskih saveza o važnosti imunizacije putem vakcinacije.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Bronza za džudistkinju Perišić na Grend slemu u Kazanju

Read Next

Zvezda otvara akademiju u Maleziji