DOMAĆI PILING ZA UKLANJANJE CELULITA: Rešite se narandžine kore do leta, bez iscrpljujućih vežbi! (RECEPT)

Celulit je prilično česta pojava i pogađa većinu žena, a retke su one srećnice koje mogu da se pohvale savršenim izgledom kože. 

Pojava narandžine kore ne zavisi ni od naše kilaže, čak i izrazito mršave žene muče muku sa njim.  Celulit se obično javlja zbog nakupljanja masti, proteina i toksina koje telo ne eliminiše i na kraju se te masti skladište u telu i pojavljuju  se u vidu neravnina koje često znaju da naruše samopouzdanje.

Jasno nam je već da celilit ne može da nestane preko noći, ali postoje određeni melemi ili u ovom slučaju piling koji može da pomogne u razgradnji narandžine kore. Glavni sastoja ovog pilinga je kafa, za koju se veruje da je vrlo efikasna u uklanjanju ovog estetskog problema. U prilog tome govori i činjenica da gotovo svi preparati protiv celulita u svom sastavu sadrže kafu ili njen aktivni sastojak, kofein. 

Za pripremu će vam biti potrebno: 

  • 1 šolja mlevene kafe
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 1 veća kašika maslinovog ulja
piling od kafe

Priprema:

Sve sastojke dobro pomešajte dok ne dobijete homogenu smesu i prespite u staklenu teglu. Piling čuvajte u frižideru i koristite 2 puta nedeljno. 

Način pimene: 

Kružnim pokretima nanesite piling na problematične regije i ostavite da deluje oko 15 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Šta je tajna uspeha startap kompanije, imamo li dovoljno IT stručnjaka

Read Next

TUŽNA ISPOVEST ŽENE O BORBI SA RAKOM DOJKE: Ceo život mi se okrenuo naglavačke, za mene je kasno, ali za druge nije!