Dolazak nemačke kompanije “Bicerba” u Valjevo, posao za 300 ljudi

Aleksandar Vučić je, nakon sastanka sa delegacijom nemačke kompanije “Bicerba”, koja je svetski lider u proizvodnji vaga, jedan od vodećih dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnologije vaganja, sečenja i etiketiranja, naveo da je danas veliki dan za Srbiju.

“Danas je veliki i važan dan u Predsedništvu, jer je danas sve završeno i uskoro se kreće sa izgradnjom pogona jedne fantastične porodične kompanije, koji će biti gotov za nešto više od godinu dana”, rekao je Vučić.

Dodao je da je reč o velikoj investiciji, na 10.000 kvadratnih metara, koja će, za početak, zaposliti 300 ljudi, sa znatno većim platama od prosečnih.

Prema njegovim rečima, početak proizvodnje očekuje se najkasnije u četvrtom kvartalu 2022. godine.

“Bicerba je sinonim za visoko precizne instrumente. Radostan sam zbog Valjevaca, Kolubarskog okruga u celini. Ovo znači drastične promene i za Lajkovac, Ljig, Mionicu, Osečinu, Kosjerić. Ovo su temeljne, velike promene, ovi ljudi donose najprecizniju tehnologiju, zaposliće visoko plaćene inženjere i veoma dobro plaćene radnike”, rekao je Vučić.

Primetio je da je ovo nova investicija posle mnogo godina u Valjevu, i to drugačija od onih radno intenzivnih, kakve su bile do skora.

“Bicerba je nešto novo za Valjevo, što će promeniti sve oko Valjeva”, rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da je Valjevo bilo u ćorsokaku pre izgradnje auto-puta “Miloš Veliki”, sa kojim će biti spojeno brzom saobraćajnicom, čime će, uz gasne veze, biti ispunjeni svi uslovi za dobar i uspešan rad investitora.

“To je fantastična kompanija, a ovo je samo početak. Taman koliko im je sedište udaljeno od Štutgarta u Nemačkoj, toliko su u Valjevu udaljeni od Beograda. Mnogo sam brinuo za Valjevo pre ovoga”, rekao je Vučić i dodao da Valjevo treba da dobije i novi vodovod.

Ponovio je da se radi o neverovatnim promenama i da Valjevo više neće biti isti grad.

“Svega toga ne bi bilo, da nije bilo mnogo nemačkih investicija, gotovo iz svake nemačke pokrajine”, rekao je predsednik.

Vučić je rekao da svoje uzbuđenje zbog potpisivanja današnjeg ugovora ne može da sakrije.

Istakao je da se nada još jednoj velikoj investiciji u Valjevu.

“Mnogo sam srećan što sam upoznao ove divne ljude, shvatio sam što oni u pet generacija uspevaju da opstanu, a to je svojim radom. Želim im svi sreću i imaće svaku pomoć i podršku države”, naglasio je on.

Vučić je podsetio da je, kada je postao premijer, bilo 17.000, a danas 70.000 zaposlenih u nemačkim kompanijama u Srbiji.

“To govori kako rastu naši odnosi, kako Srbija raste ekonomski i koliko toga smo uspeli da promenimo u zemlji. Važno je da nastavimo sa promenama, i dualnim obrazovanjem, što smo obećali i za Valjevo”, rekao je predsednik.  

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Vučić se sastao sa predstavnicima kompanije “Bizerba”

Read Next

Kada i na koji način će Srbija sa proizvodnje energije iz uglja preći na obnovljive izvore energije