Đoković za RTS: Uvek sam gladan trofeja, čast je predstavljati Srbiju

Prvo pitanje za Novaka bilo je šta bi rekao malom, četvorogodišnjem Noletu koji tek uzima teniski reket u ruke.

“Rekao bih mu: Veruj u svoje snove, ostvariće se. Vimbldon je uvek za mene bio turnir iz snova. Sa četiri godine sam se prvi put upoznao sa tenisom. Mislim da sam prvo vimbldonsko finale gledao ’92 godine, Sampras je igrao. Tu mi je on postaljo inspiracija kao igrač, ali i ovaj turnir. Novi su se ostvarili 2011. godine – da budem broj 1 na svetu i da osvojim Vimbldon prvi put, da okusim vimbldonsku travu, da se vratim za Srbiju i proslavim sa svojim narodom. To je bilo nezaboravno iskustvo, koje se doživi jednom u životu”, rekao je Novak i zahvalio se svima na podršci”, rekao je Novak za RTS.

Iako je osvojio 20. grend slem titulu u karijeri, Novak ne planira da se tu zaustavi.

“Uvek sam gladan trofeja. Najvažniji razlog zašto se još uvek bavim profesionalno tenisom je što imam nove ciljeve i što želim da ispisujem nove stranice istorije ovog sporta. Obožavam tenis, igram i sa svojim sinom, prijateljima, braćom. Ali, da bi bio na vrhunskom nivou moraš da imaš najviše ciljeve – grend slemovi, broj 1 na svetu, reprezentacija Dejvis kup. To je ono što me pokreće, što u meni izaziva najlepšu emociju kao sportiste. Idemo dalje.”

Novak je imao savet za mlađe generacije, koje su tek na putu da pronađu sebe.

“Savet je da pronađu nešto što im izaziva leptiriće u stomaku. Da li je u pitanju sport, nauka, medicina, štagod. Nešto što ih čini srećnim. Na kraju krajeva, sve se svodi na to kako se ti osećaš. I kad se pri kraju života osvrneš to je sve što ostaje, kako si proveo život. Da li si imao malo ili puno tih trenutaka kada si se osećao srećno, zadovoljno, lepo, ispunjeno.”

Novak je ponovio da mu je čast da predstavlja Srbiju na takmičenjima. 

“Za mene predstavljati Srbiju u svetu kao sportista nije opterećenje, naprotiv. Ja sam želeo da se dokažem u globalnom sportu, koji je sport zapadnog sveta uglavnom. Hteo sam baš u takvom sportu nekako da, kao Srbin iz male zemlje, dođem i poremetim planove nekim zapadnjacima. Mislim da sam uspeo u tome. Čast mi je da mogu da budem u poziciji da nosim grb i zastavu gde god da igram.”

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Čestitke Novaku stigle i od Federera

Read Next

Novak o odlasku u Tokio: Šanse su 50:50