Đoković: Veoma sam srećan zbog prolaska dalje, najteži meč ove godine

Novak je do polufinala stigao posle velikog preokreta i pobede nad Cicipasom – 4:6, 7:5, 7:5. Protivnik Đokovića u borbi za finale, je Sonego koji je nadigrao Rubljova, takođe sa 2:1 – 3:6, 6:4, 6:3. Polufinalni duel počinje oko 18.30.

“Izgledalo je da smo igrali dva meča. Zapravo i jesmo. Juče je on bio bolji. I danas je počeo bolje. Nekako sam uspeo da sačuvam nerve, da vratim servis, da u drugom i trećem setu osvojim važne poene. Bilo je tu malo sreće, mentalne snage, ali i taktike. Jedan udarac je odlučio. Tako da sam veoma srećan što sam pobedio.”

„Divljenje prema Cicipasu, toliko sam morao da se namučim sve do poslednjeg udarca. Nisam znao do poslednjeg poena da li ću pobediti. Uvek morate da se borite, da date sve od sebe i da se nadate da će Bog odlučiti ko će dobiti meč. On je dobro igrao, ovde je došao posle finala u Barseloni, dobro je počeo. Tako da sam srećan što sam prošao kroz ove izazove. Veravatno najteži meč u godini za mene.”

Kako ste našli energiju za pobedu?

„Moram. Jednostavno moram, ako nećete da ispadnete, a zato sam ovde. Zato tako treniram. Ne osećam se previše umoran. Videću kako će biti kasnije. Nadam se da ću pobediti”, rekao je Đoković posle meča.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Stjepanović, Silađi i Crevar glavni aduti Srbije

Read Next

Gužva u borbi za opstanak, ubedljive pobede Rada i Proletera