Đoković: Savršen meč, lepo sam se povezao i sa travom i sa publikom

Novak Đoković je u drugom kolu Vimbldona savladao Kevina Andersona sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 6:3. 

Sličan rezultat kao u finalu pre tri godine, koliko si zadovoljan svojim izdanjem danas?

Izuzetno sam zadovoljan. Kevin je sjajan igrač, vrlo opasan na brzim podlogama, na travi. Kao što ste rekli, igrao je ovde finale pre tri godine. Bila je ovo pobeda u tri seta, međutim, setovi su bili neizvesni. Jeste danas bila ubedljiva pobeda, ali samo po jedan brejk u svakom od setova je bio dovoljan.

Čuvao sam svoj servis vrlo sigurno. Koristio uglove prilikom servisa, dobro sam se osećao. U razmenama sa osnovne linije sam imao više šanse, ali sa takvim servisom kakav on ima to nikada nije lako. On ima i odlične udarce i zbog svog iskustva može da bude prilično opasan.

Kako si uspeo da napraviš samo šest grešaka tokom meča?

Pokušavao sam da napravim što manje neiznuđenih grešaka. Znao sam da neću imati previše šansi da mu oduzmem servis. Nisam želeo da igram previše riskantno, ali teško da sam mogao mnogo bolje od ovoga da odigram.

Verovao sam u svoje mogućnosti, ova partija je zaista bila gotovo bez greške. Izgleda da ni moj trener neće imati neke zamerke.

Izgleda da si se lepo povezao sa publikom. Ta reakcija ti je dosta značila.

Jesmo navikli da igramo pred publikom, ali u prethodnih 18 meseci to baš nije bio čest slučaj i zaista sam presrećan što vidim ovoliko publike na tribinama. Izgleda da sam se baš lepo povezao i sa travom ove nedelje. Ne sećam se da sam ikada ovoliko padao u prva dva meča na Vimbldonu, ali da lepo sam se povezao i sa travom i sa publikom.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Đoković u tri seta do trećeg kola Vimbldona

Read Next

Održana Skupština FSS, novo rukovodstvo će biti izabrano do 15. decembra