Đoković preko Fučoviča do polufinala Vimbldona

Novak je krenuo silovito, pa je usledio pad u igri našeg tenisera. Međutim, protivnik to nije iskoristio. Iako je pružio veliki otpor, Mađar nije imao snage da ozbiljnije zapreti. Na kraju sigurna pobeda Đokovića i plasman u polufinale.

Đoković je krenuo snažno, zamalo da s nulom reši set u svoju korist. Međutim, Mađar je uspeo da vrati jedan brejk i osvoji dva svoja servisa, ali ipak nije imao snage za preokret i naš as dobija prvi set sa 6:3.

Najveća borba viđena je u drugom setu. Oba tenisera su konstantno pritiskala protivnikov servis. U prvom gemu Novak je propustio četiri brejk prilike. Potom je viđeno dosta gemova na razliku, ali nije bilo brejk prilika sve do devetog gema, kada naš teniser oduzima servis protivniku. U narednom gemu Novak na svoj servis stavlja tačku na drugi set – 6:4.

Treći set Novak je počeo brejkom, što je donekle kanalisalo tok seta. Fučovič je pokušao da se vrati, ali je propustio svoju šansu u četvrtom gemu.

Još nekoliko gemova na razliku, ali nije bilo brejkova. Đoković privodi set i meč kraju za konačnih 6:4 u trećem setu.

Turnir u Vimbldonu traje do 11. jula, igra se za nagradni fond od 35.016.000 funti, a direktne prenose moći ćete da pratite na programima RTS-a.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Aleksandra i Nina bez polufinala Vimbldona

Read Next

Crno-beli nastavili da se pojačavaju – Partizan sada pazario u NBA ligi