Đoković posle velike borbe nadigrao Šapovalova i plasirao se u finale Vimbldona

Velika borba, sjajan tenis. Publika je uživala, videli smo sve što tenis čini neverovatnim. Pregršt nemogućih poteza, snažnih servisa, mnogo trčanja, stizanja, naravno i grešaka. Novak je uspeo da se izbori sa fantastičnim servisom protivnika, koji je većinu gemova rešio bez izgubljenog poena. Ipak, Đoković je čekao i dočekao svoje šanse, iskoristio ih je i stigao do trijumfa i plasmana u finale. Našem teniseru je ovo sedmo finale Vimbldona, a 30. grend slem finale.

Šapovalov je od samog starta pokazao da će skupo “prodati svoju kožu”. Sjajno je servirao i pretio na servis našeg tenisera. Novak je imao problema sa prvim servisom, što je rezultiralo brejkom Kanađanina.

Kako je set odmicao, naš teniser je bivao sve sigurniji. Vratio mu se prvi servis, i počeo je da preti kada bi Denis servirao. Poslednju priliku, kada je Šapovalov servirao za set, naš teniser koristi i vraća brejk. Set je rešen u taj-brejku. U ovom periodu Novak je bio koncentrisaniji i lako dobija sa 7:3.

U drugom setu Šapovalov je redom dobijao servise bez izgubljenog poena. Novak je imao problema na svoj servis, ali nije dozvolio protivniku da realizuje brejk prilike. Svoju jedinu šansu Đoković je iskoristio i poveo sa 6:5. Potom je bio siguran na svoj servis i tako rešio drugi set – 7:5.

Nastavio je Kanađanin sa odličnim servisima i u trećem setu. Novak je na startu imao problema sa servisom, ali je uspeo da spase tri brejk prilike. Zapretio je i Đoković, ali je Šapovalov uspeo da se izvuče i ne dozvoli brejk. Takođe, i on je spasao tri brejk lopte.

Usledio je period igre u kome je Novak lako osvajao svoje servise i konstantno pretio na protivnikov. Propustio je još dve brejk prilike u sedmom gemu.

Kao i u drugom setu, ključan je bio 11. gem, kada je Novak uspeo da oduzme servis protivniku, a potom na svoj servis stavi tačku na set i meč – 7:5.

Ovako je protekao meč

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Kad Greg Popovič trči kaznene “kamikaze”

Read Next

“Orlići” srušili Argentinu, sa Francuskom za finale SP