Đoković izgubio set, a potom počistio Drejpera sa Centralnog terena

Novak je prepustio protivniku prvi set. Britanac je odlično igrao u ovom periodu. Međutim, od drugog seta stvari su došle na svoje mesto, Novak je bio onaj pravi, lako je rešavao gemove u svoju korist i stigao do ubedljivog trijumfa za plasman u drugo kolo.

Teniseri su na startu bili uspešni na svoj servis. Već u trećem gemu Britanac dolazi do brejka prednosti. Novak je pokušavao da uzvrati, kada je u nekoliko navrata propustio brejk lopte, ipak Drejper je uspeo da se odbrani i reši set u svoju korist.

Novak je u nastavku ubacio u veću brzinu i to se odmah odrazilo na rezultat. Protivnik nije imao rešenja za igru našeg asa. U drugom setu dozvolio je protivniku da osvoji samo jedan gem i veoma brzo je stigao do izjednačenja u setovima.

Slična slika i u nastavku. Za razliku od drugog seta, u trećem je Britanac uspeo da osvoji dva gema na svoj servis. Kao u drugom setu, i u trećem Novak nije dozvolio protivniku da dođe u brejk priliku.

 

Ključan u četvrtom setu bio je treći gem. Novak je stigao do brejka i tako slomio otpor protivnika. Novi brejkom u petom gemu samo je potvrdio da Britanac nema šta da traži u ovom meču.

Novak je servisom bez izgubljenog poena stavio tačku na ovaj meč.

Rival našeg tenisera u drugom kolu je Kevin Anderson, koji je sa 3:1 savladao Čileanca Tomasa Bariosa. 

Ovako je protekao meč prvog kola. 

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Mladi košarkaši Srbije trijumfalno završili provere pred SP

Read Next

Gomeš zvanično ponovo u Partizanu