DODAJTE SAMO KAŠIČICU OVOG ZAČINA U KAFU: Nutricionstkinja tvrdi da ćete za mesec dana ući u stare farmerke

Da li znate najbolji način pripreme domaće kafe?

Nutricionista Liza Ričards savetuje da je najbolje da pijemo domaću crnu kafubez dodataka šećera i mleka. Jer tako nećemo unositi nepotrebne kalorije. Ali njen specijalni trik je da jednom u toku dana u kafu dodate i malo cimeta.

Liza kaže da je na ličnom primeru utvrdila koliko je kafa u kombinaciji sa cimetom moćna. Naime, svako jutro je u omiljeni napitak dodavala i jednu kašičicu ovog začina. Za mesec dana primetila je značajnu razliku u težini.

Uspela je da smrša 4 kilograma i da se otarasi sala koje je godinama imala na stomaku.

Kafa

“Cimet podstiče termogenezu u telu”, objašnjava Ričards, “i tako dovodi do topljenja masnih naslaga.”

“To je proces zagrevanja tela i on može da dovede do toga da sagorevamo više kalorija. Osim toga, cimet je prirodna opcija za podsticanje termogeneze i svakako je bolji izbor od raznih suplemenata koji mogu da učine isto”, objašnjava ona.

Napominje i da ovo nije čarobni napitak i da rezultati neće biti vidljivi bez korigovanja ishrane i uvođenja fizičke aktivnosti.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Zapadni Balkan u drugom poluvremenu krize – kako obuzdati inflaciju, a ne ugroziti privredni rast

Read Next

Punjene paprike na starinski način – nema kome se nisu dopale