DODAJTE PIRINČANU VODU U SVOJU BJUTI RUTINU: Lice i kosa će vam blistati!

Sa minimalizmom koji je trenutno sve više prisutan u kozmetici, kao i stalnom potragom za što prirodnijim sastojcima, realno ne bi trebalo da nas čudi da nam je novi beauty hit stigao pravo sa polica u supermarketu. Da li smo vas zaintrigirali? Skrolujte i saznajte sve što treba da znate o pirinčanoj vodi.

KAKO JE TREND POČEO

Guglujte termin i brzo ćete otkriti da se radi o triku koji se u Aziji koristi već stotinama godina, odnosno, nov je samo nama na ovoj strani sveta. Smatra se da je pirinčana voda bogata nutrijentima poput vitamina, aminokiselina kao i tragovima minerala zbog kojih ima moć da hrani i neguje kosu, kožu glave i kožu lica.

PIRINČANA VODA I NEGA LICA

Smatra se da su efekti pirinčane vode na kožu lica sledeći:

  • Posvetljuje kožu i ujednačava ten
  • Ublažava pojavu pigmentacija i tamnih fleka
  • Ublažava oštećenja nastala usled delovanja UV zraka zato što sadrži prirodne sastojke koji kožu čine otpornijom na sunce (ovo ne znači da zbog nje možete/treba da prestanete da koristite SPF)
  • Boostovanje proizvodnje kolagena
  • Ublažavanje simptoma suve kože i svraba zato što ima protivupalno dejstvo

PIRINČANA VODA I NEGA KOSE

Smatra se da su efekti pirinčane vode na kosu sledeći:

  • Čini kosu jačom. Pirinčana voda sadrži visok nivo skroba koji vlasi oblaže esencijalnim vitaminima.
  • Poboljšava zdravlje kože glave zbog toga što sadrži mešavinu vitamina i aminokiselina što, sa svoje strane, pospešuje i rast kose.
  • Kosa postaje sjajnija i svilenkastija, ublažava pojavu rascvetalih krajeva tako što hidrira vlasi i čini da izgledaju zdravije.

OPREZ

Iako je pirinčana voda zdrava za kosu i kožu glave, ona sadrži i visoku koncentraciju proteina koji mogu isušiti kosu i stvoriti naslage na koži glave. Ovome su posebno podložni svi sa kovrdžavom kosom pa se upotreba pirinčane vode ne preporučuje više od dva puta nedeljno.

KAKO SE PRAVI PIRINČANA VODA

Veoma jednostavno: uzmite nekuvani pirinač i dobro ga isperite, zatim ga nalijte novom čistom vodom. Ostavite pirinač potopljen u vodi pola sata do sat, a zatim ga procedite i vodu sipajte u čistu posudu koju ćete staviti u frižider i iskoristiti u narednih 6 do 7 dana.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Studija o ekonomskom rastu: Potencijal srpske privrede nije iskorišćen do kraja

Read Next

MUČE VAS IZIRITIRANA I SUVA KOŽA, CRVENILO, DUBOKE BORE: Ova krema je spas!