Dobro pazite šta u nju stavljate: Ove stvari UNIŠTAVAJU veš mašinu!

Sigurno ne želite da vam se veš mašina brzo pokvari. Pazite šta u nju stavljate. Ovo ne biste smeli:

1. Otirač

Otirači za cipele nikako ne bi smeli da završe u veš-mašini. Izbegavajte njihovo pranje u mašini i radije ih operite ručno, jer guma od ovih otirača može da ošteti pumpu i odvod mašine.

2. Patike

Patike nikada nemojte da perete u veš-mašini. I to ne samo zbog mašine, već i zbog njih samih. Čak i kada ih perete na 40 stepeni one se smanje.

Slični tekstovi

3. Vodootporna odeća

Pranje vodootporne odeće nikako nije dobro, jer vodootporni materijal može da zadržava vodu u sebi i da se naduje tokom pranja. Ako se ta voda odjednom isprazni, stvara se neuravnoteženo stanje u bubnju koje može da rezultira kvarom veš-mašine.

4. Kovanice

Svima se bar jednom desilo da kovanice završe u veš-mašini. Međutim, baš one mogu da naprave veliku štetu, prenosi Reader’s Digest.

„Ako tokom pranja kovanice prođu filter, mogu da završe u odvodnoj pumpi i unište krilca u odvodu. Takođe, mogu da zapnu u odvodnoj cevi i blokiraju izbacivanje vode iz veš-mašine, a u retkim slučajevima mogu da oštete i staklo na vratima bubnja“, objasnio je Džejms Piters.

5. Ključevi

Ključevi nikako ne bi smeli da završe u mašini za pranje veša, zato dobro proverite sve džepove pre nego što farmerke ubacite u mašinu. Razlog za to je što ključevi mogu da ogrebu unutrašnost mašine, oštete bubanj i stakleni deo vrata.

6. Grudnjak sa žicama

Ono što može da ošteti vašu veš-mašinu jeste i grudnjak sa žicama. Osim što žica iz brushaltera može da vam ošteti drugu odeću, može da uništi i gumu veš-mašine.

7. Dlake kućnih ljubimaca

Dlaka vašeg ljubimca može da našteti vašoj veš-mašini jer može da se zalepi za bubanj ili, što je još gore, da zapuši odvod.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Priština sprema mnogo opasnije mere od uvođenja taksi?

Read Next

Kupio salatu u marketu, iskočila mu – ZMIJA (video)