Divlje svinje “opljačkale” ženu u Rimu

Čopor divljih svinja od kojih četiri odrasle i četiri mladunčeta, pratili su i opkolili ženu koja je nosila kesu iz nabavke, približili su joj se, prvo pokušale da joj otmu kesu a zatim je nisu ostavili na miru sve dok im nije prepustila plen.

Divlje svinje se često mogu videti na ulicama Rima kako brljaju po kontejnerima u potrazi za hranom i primećuje se da se uopšte ne plaše ljudi, što može biti opasno naročito kada su u čoporu i kada majka oseti da možda treba da brani mladunce.

Ova grupa divljih svinja veselo je mahala repovima dok je izvlačila iz kese ono što je žena kupila pre samo nekoliko minuta.

Gradonačelnica Rima Virdžinija Rađi oglasila se povodom ovog događaja, rekavši da to nije njena odgovornost kao gradonačelnice već regiona koji mora da se pobrine za divlje životinje koje se sve češće pojavljuju na ulicama italijanskih gradova u potrazi za hranom ili prateći miris koji dolazi iz prodavnica i restorana.

Pre izvesnog vremena su dve divlje svinje, koje su se otimale oko plena iz kontejnera, napale ženu koja je šetala svog psa.

“Postalo je nemoguće izaći iz kuće. Oni se više ničega ne plaše i često se “svađaju” oko plena iz kontejnera, mi se osećamo kao zarobljenici u vlastitim kućama” – svedočenja su stanovnika tog dela grada.

U februaru ove godine, Luku je napala izuzetno velika divlja svinja koja je jurila za njim i njegovim psom.

“Spasao sam se samo jer sam mlad i bavim se sportom pa sam zaista brzo trčao. Nikada nisam video tako veliku divlju svinju. Mislim da je to bio mužjak koji je bio vođa čopora”, izjavio je Luka za medije.

Divlje svinje se sve češće viđaju na ulicama, parkinzima tržnih centara i u parkovima.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Izrael najavljuje nove napade na položaje Hamasa, međunarodna zajednica apeluje na prekid vatre

Read Next

Otključani tajni arhivi – kako su delovali nemački špijuni u Jugoslaviji, Bugarskoj i Rumuniji