Đilas proširio krivičnu prijavu

Dragan Đilas je krajem marta podneo krivične prijave protiv predsednika Aleksandra Vučića, ministra finansija Siniše Malog, šefa informativne službe SNS-a Vladanke Malović, glavnog i odgovornog urednika Novosti Milorada Vučelića i novinarke tog lista Andrijane Nešić i optužio ih da su umešani u falsifikovanje i objavljivanje dokumenata o tome da poseduje račune i firme na Mauricijusu i u Hong Kongu.

Osim Aleksandra Vučića, Siniše Malog, Vladanke Malović, Milorada Vučelića i Andrijane Nešić, prijavom je obuhvaćen i direktor Uprave za sprečavanje pranja novca Željko Radovanović, naveo je Đilas u saopštenju.

“Prijava je podneta zbog osnovane sumnje da je Željko Radovanović sposoban da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima, po prethodnom dogovoru sa ostalim osumnjičenima, iskoristio lažne izvode računa ‘Dojče banke’ i ‘Bank of Čajna’ kojima ja navodno upravljam, u nameri da ih kao prave predstavi javnosti”, tvrdi Đilas.

Sve je to uradio, ističe, kako bi se u Upravi za sprečavanje pranja novca pokrenuo postupak protiv njega, iako je, kaže Đilas, Radovanović znao da ti dokumenti nisu izvodi sa računa banaka i da predstavljaju falsifikat.

“U dopuni prijave, kao dodatne dokaze, naveo sam i izjavu prvooptuženog Aleksandra Vučića da papire koje su objavili mediji i na kojima se nalazi logo svake od banaka, kao i njihovi svift kodovi, i na koje su se pozivala razna lica sprovodeći unapred organizovanu kampanju, nisu izdale banke”, piše u saopštenju Đilasa.

“Drugim rečima, potvrđeno je sve što sam ja prethodnih nedelja govorio: da ni ja, ni bilo koja firma kojoj sam vlasnik, ili ovlašćeno lice nemam račune ni na Mauricijusu, ni u Hong Kongu ni u bilo kojoj drugoj zemlji. Da je laž da su te papire izdale banke, da ih je neko falsifikovao dodajući logo banaka kako bi delovalo uverljivije, da su svi napravljeni na istom računaru i isprintani na istom printeru i da je u pitanju ozbiljno krivično delo iz člana 355 Krivičnog zakonika Republike Srbije”, tvrdi Đilas.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Prolećna superhrana: Krastavac dijeta za efikasno mršavljenje

Read Next

Bilčik: Početak konsultacija o međustranačkom dijalogu možda krajem aprila