Đilas na sednici GO SSP-a pozvao na jedinstvo opozicije

Dragan Đilas je novinarima pre početka sednice rekao da je stav SSP da je jedinstvo opozicije “potrebno i neophodno” i da je to jedna od najvažnijih poruka današnjeg skupa.

Ocenio je da bi jedinstvo opozicije građanima dalo “veću veru u pobedu na izborima” i dodao da je SSP spremna na razne vrste kompromisa da do tog jedinstva dođe.

Na pitanje o predlogu bivšeg predsednika Nove stranke Zorana Živkovića o jedinstvenoj listi opozicije za beogradske i parlamentarne izbore i zajedničkom kandidatu za predsedničke izbore, ali ne iz redova aktuelnih političara, Đilas je rekao da nije pročitao Živkovićevo pismo upućeno opozicionim predstavnicima i da ne smatra relevantnim pisma “onih koji su izašli na izbore i dobili 7.000 glasova”.

Naveo je da na izbornim listama treba da budu i nestranačke ličnosti i svi oni koji, kako kaže, godinama podnose žrtve da bi došlo do promena u Srbiji.

Đilas je u uvodnom obraćanju članovima GO izneo uverenje da bi SSP u ovom trenutku mogla da osvoji više od 40 poslaničkih mesta na parlamentarnim izborima.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

OEBS: Očekujemo da se zemljište Visokih Dečana registruje kao manastirsko

Read Next

Vučić u Šapcu: Nastavljamo da gradimo