DIJETA UN EFIKASNA JE KOD SKIDANJA VELIKOG BROJA KILOGRAMA: Traje 90 dana, a smete da jedete slatkiše i testo

Dijeta Ujedinjene nacije će ubrzati rad metabolizma, zbog čega se izgubljeni kilogrami neće vraćati. Prema pravilima ova dijeta traje 90 dana, ali ako izgubite više kilograma nego što ste planirali, možete prekinuti ovaj plan ishrane, ali treba da znate da tada ne dolazi do trajnog ubraznja metabolizma. UN dijeta uvek počinje proteinskim danom, zatim slede skrobni, ugljenohidratni dan, voćni dan, pa ponovo proteinski. Redosled dana se ne sme menjati. PLAN ISHRANE UN DIJETE

Doručak je tokom svih 90 dana VOĆE. Jedu se po dve iste voćke (ili 1 banana) ili šaka suvog voća (izbrojte 8 komada, biće dovoljno). UN dijeta – Prvi dan – PROTEINSKI DAN

Dijeta, Hrana, Doručak, Zdrava hrana
foto: Shutterstock

Ručak Meso – dinstano, bareno ili pečeno (u količini restoranske porcije, 2 – 3 parčeta ili oko 250 gr) ili 3 kuvana ili pečena jaja ili nešto od mlečnih proizvoda pa i soje. Hleb – parče integralnog hleba • Salata – u neograničenim količinama sa maksimalno 1 kašikom ulja Supa – obavezna (bez rezanaca – 1 šolja / 3 dcl ) a ako se konzumiraju mlečni proizvodi onda supa nije obavezna već popijte šolju jogurta ili mleka. NAPOMENA: Različite vrste proteina se ne mešaju u jednom obroku, a ni u danu. Generalno, akcenat je na jednoj vrsti koncentrisane namirnice u toku jednog dana tako da vaš digestivni trakt ima mnogo lakši zadatak nego da vari više koncentrisanih namirnica zajedno.

Hrana, Ćufte
foto: Shutterstock

Večera Isto što i za ručak, ali pola mere od ručka, bez supe i BEZ HLEBA. Obavezno je da ako se meso jede za ručak jede se i za večeru, a ako su jaja za ručak, moraju biti i za večeru.dijetu po danima Drugi dan – SKROBNI DAN Ručak Pasulj, grašak, sočivo, pirinač, krompir – kuvano, jedino uz dodatak začina (so, vegeta, biber, kečap, kuvani paradajz) – pun tanjir Hleb – parče i salata Večera Isto kao i za ručak, ali pola mere. Večera je BEZ HLEBA.

grašak
foto: Bakina kuhinja

Treći dan – DAN UGLJENIH HIDRATA Ručak Kuvana testenina uz dodatak začina – kečapa ili slično ili pica samo sa dodatkom kečapa ili slano pecivo u količini pice u piceriji (npr. 3 kifle) Večera Dva tanja parčeta torte ili 3 – 4 kolača ili 3 – 4 kugle sladoleda Obavezno – 1 rebro čokolade za kuvanje Četvrti dan – VITAMINSKI (VOĆNI) DAN Ručak i večera Samo mešano voće – koliko se hoće. Međutim, ni povrće nije isključeno tako da praktično vitaminski dan može da izgleda ovako: doručak – kao i svakog dana 2 voćke a ručak i večera može pareno povrće i salata, a slično je sa večerom. Između obroka sa povrćem su užine od mešanog voća.

Voće, Voćna kaša
foto: Shutterstock

Dodatne napomene

Posle kruga od 7 x 4 dana, tj. 29. dana (tri puta u toku dijete) drži se „vodeni dan“. Celog dana pije se samo voda;

Obavezno posle vitaminskog, a ponekad i posle vodenog, nastavlja se sa proteinskim danom;

Kafa i čaj se mogu piti, ali bez šećera. Sokove svesti na najmanju moguću meru;

Obavezno je uzimati posle ručka 1 tabletu, koja sadrži dnevnu dozu vitamina i minerala;

Pauza između obroka (minimalna – dakle, razmak može biti i veći ali nikako manji) prvog dana je 4 sata, a drugog i trećeg dana je 3 sata; za vreme vitaminskog dana pauza imeđu obroka je 2 sata;

Posle 8 sati uveče nemojte ništa jesti.

Sve što je navedeno mora se jesti jer ima svoju ulogu u organizmu. Voće je obavezno za doručak, jer najbrže daje energiju, čokolada trećeg dana takođe, jer štiti organizam od moguće alergije.

Količine hrane su veće od uobičajenih, a namirnice podešene našim uslovima i podneblju. Mora se biti dosledan i uporan. Može se desiti da prvih deset dana ne dođe do gubitka kilograma, ali onda počne nagli gubitak i to čak 3 – 4 kilograma. Posle 90 dana dijete, još 90 dana za doručak se jede voće, dok se za ručak i večeru vraća na uobičajeni način ishrane. U tom periodu treba da se izgubi još 3 kg što je pokazatelj promene metabolizma. Ako se ne izgube, dijetu treba ponoviti, ali tek posle 3 meseca.

Dijeta ne sme da se drži duže od 90 dana, jedino nakon pauze od 30 dana možete da ponovite ovu dijetu drugi put, piše elle.rs. UN dijeta predstavlja moćno oružje za borbu protiv viška kilograma, traži izvestan stepen discipline, ali su zato rezultati jednom rečju – fenomenalni! Pre svakog režima ishrane, konsultujte se sa svojim lekarom.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Пешић: Сан се остварио, дупла круна и два гола за победу у финалу

Read Next

Ovaj jeftin proizvod stavite u sve fioke i ormare u kući, peškiri i odeća će mesecima mirisati prelepo