DIJETA U KOJU SE KUNE KIM KARDAŠIJAN: Mesec dana se pridržavala ovog plana ishrane i prepolovila se! (JELOVNIK)

Ako želite da skinete kilograme brzo, režim ishrane u koji se kune Kim Kardašijan je kao stvorena za vas. 

Trenutno je u Holivudu apsolutni hit nova verzija jedne od najpopularnijih dijeta svih vremena. U pitanju je Atkinsova dijeta, ali sa nešto izmenjenim režimom ishrane.

Ovako izgleda jelovnik:

Režim ishrane koji je svojevremeno osmislio dr Robert Atkins sada je fokusiran na izbacivanje suhomesnatih proizvoda iz ishrane. Tako telo postaje mašina za topljenje i sagorevanje masti.

Nova Atkinsonova dijeta sastoji se iz 3 faze.

U prvoj fazi ograničava se unos ugljenih hidrata na svega 20 grama dnevno. Dužina ove faze je 2 nedelje, a među dozvoljenim namirnicama su sve vrste mesa, morski plodovi, sveže zeleno lisnato povrće, jaja, sve vrste masnoća i punomasni mlečni proizvodi.

U fazi dvadolazi do postepenog uvođenja ugljenih hidrata, naročito kroz povrće i male količine bobičastog voća. Tad je dozvoljeno uključiti u ishranu i suhomesnate proizvode.

U prvobitnoj verziji Atkinsove dijete suhomesnati proizvodi bili su dozvoljeni i u prvoj fazi. Sada se, međutim, došlo do zaključka da oni mogu da uspore proces topljenja masti na samom početku izmenjenog režima ishrane.

U trećoj fazi unosi se optimalna količina ugljenih hidrata – od 60 do 100 grama dnevno, u zavisnosti od konstitucije, koja služi za održavanje postignute kilaže. Osobama koje su držale ovu dijetu savetuje se da i nakon postizanja željene težine nastave s ograničenim unosom ugljenih hidrata, što je zapravo neformalna četvrta faza dijete.

Tokom prve faze, osobe koje su na Atkinsovoj dijeti gube dosta kilograma, jer im je ishrana bazirana na proteinima. Međutim, u narednim fazama neophodno je i vežbanje.

EVO KAKO DA SMRŠATE BRZO I EFEKTNO: Savetuje Sergej Bubnoski, najpoznatiji ruski doktor!

meso

Koje namirnice su dozvoljene?

  • Meso – junetina, ovčetina, piletina, pačetina, guščje meso, slanina
  • Riba – masna i morska riba, pastrmka, losos, sardine
  • Jaja
  • Spanać, brokoli, kelj, špargla, zelena salata, rukola, krastavac, celer , vlašac, pečurke i paprika
  • Bademi, lešnici, orasi, i semenke suncokreta
  • Maslinovo ulje, kokosovo ulje i uje avokada
  • Biljni začini

Pravila:

Pravila Atkinsove dijete su veoma jednostavna – sve dok jelovnik većinski bazirate na proteinima, uz korišćenje zdravih ulja, kao i povrća, koštunjavog voća i semenki, kilogrami će se topiti.

Ono na šta, međutim, lekari konstantno upozoravaju jeste da ovaj režim ishrane ne bi trebalo da upražnjavaju svi koji žele da izgube višak kilograma. Jedna od nuspojava Atkinsove dijete je zatvor, a ukoliko je hrana previše posoljena može da dođe i do naglog skoka krvnog pritiska.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Novi sistem fiskalizacije od 1. januara, država subvencioniše nabavku nove opreme

Read Next

VRTI VAM SE U GLAVI, MUTI SE VID, IMATE OSEĆAJ DA ĆETE SE SRUŠITI: Kako podići nizak pritisak?