DIJETA SPECIJALNO KREIRANA ZA ŽENE U 50-IM: Ako želite vitko telo, ove 4 namirnice zauvek izbacite iz jelovnika!

Nakon 50-te godine, metabolizam se usporava, pa je mnogo teže održati vitku liniju. Međutim, nema potrebe za očajavanjem. Nutricionisti kažu, ako se redukuje ishrana i pravilno biraju namirnice, moguće je imati idelanu kilažu.

Kada zađemo u 6. deceniju, određena pravila se moraju poštovati.

Keti Feraro, dijetetičar i asistent na Univerzitetu Kalifornije kaže da je potrebno da unosimo manje kalorija kako bismo, sa godinama, izgubili težinu. Potrebno je jesti 250 kalorija manje nego inače.

Poželjno je uvrstiti u jelovnik više voća, povrća i posnih proteina. Fokus treba da bude na raznovrsnoj, ali umerenoj ishrani. Takođe, preporučuje se i umerena fizička aktivnost.

Ove namirnice se nalaze na zabranjenoj listi:

Nutricionisti savetuju da žene nakon 50. godine izbegavaju viršle, kobasice, slaninu i gotovo sve suhomesnate proizvode jer su slani i puni aditiva. Ove namirnice su masne i prerađene, pa su nutritivno manje vredne.

Proteinske pločice ili čokoladice prepune su šećera i industrijskih sastojaka. Često sadrže proteinski prah od soje koja je tretirana pesticidima. Čuvajte se i “uličnih” kokica jer se često peku na starom, lošem ulju i njime su prezasićene. Dajle, grickalicepotpuno izbacite iz ishrane.

Kada žene uđu u menopauzu, ne metabolišu šećer tako dobro, pa bi trebalo da unose manje ugljenih hidrata.

Ograničite i unos crvenog mesa.

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Mali: Velika vest za privrednike, dogovor sa DFC

Read Next

STIŽE RETROGRADNI PLUTON I DONOSI NAM SAMO NEVOLJE:Negativan uticaj ovog astro fenomena će najviše osetiti ova 3 znaka!