Destinacije – Nemačka iznenađuje! – Travel Magazine

U sklopu svoje kampanje German.Local.Culture Turistička organizacija Nemačke (DZT – Deutsche Zentrale für Tourismus) održala je zanimljivu medijsku prezentaciju u Beogradu, na novoj, takođe zanimljivoj lokaciji “Belgrade Kitchen Party” na Dorćolu. Nemačka zaista uvek iznenađuje…

Sarm nemackih gradova

PROČITAJTE I…

Kroz četiri tematska klastera: Flair, Craft, Taste i Green, predstavljena je neverovatna nemačka arhitektura i tamošnji autentični ambijenti, bogato nasleđe starih zanatlija i majstora, tradicionalna regionalna kuhinja i prirodne lepote Nemačke, stavljene u kontekst turizma.

Turistička organizacija Nemačke

Foto: DZT/Miodrag Bogdanović

Ova kampanja pruža širok spektar inspiracija za sve putnike. Nemačka je promovisana kao destinacija za duži odmor, za sve one koji su u potrazi za kulturnim sadržajem, aktivnim ili porodičnim odmorom.

Hrana

Foto: Travel Magazine

U okviru predstavljanja klastera Taste uživali smo u ljubavi prema hrani i njenoj pripremi. Zajedno sa kuvarom smo pripremali i degustirali čuveni nemački specijalitet Krambl sa brusnicom i ušećerenim jabukama.

U nastavku ćemo predstaviti neke od “bisera” četiri gore navedena klastera…

prezentacija

Foto: Travel Magazine

Flair

Najlepša pijaca u Hamburgu: među više od 100 pijaca u hanzeatskom gradu, Isemarkt se izdvaja kao raj za gurmane i poznavaoce kulinarske scene. Preko 200 trgovaca nudi živopisne delikatese svakog utorka i petka. Posetioci često imaju priliku i da uživaju u živim izvođenjima poznatih hamburških pesnika…

Nemacka hamburg

Foto: Udo from Pixabay

Umetnost, pabovi i kulinarski užici u Bremenu: Više od 300 kafića, bistroa, barova, kultnih pabova i restorana karakteriše Das Viertel, moderni bremenski kvart, odmah iza nasipa Vezer. Kulturni štih pružaju muzeji, bremensko pozorište i stare bremenske kuće sa svojim klasičnim i secesijskim fasadama.

Nemacka Esen

Foto: DZT/Julia Nimke

Artpark Tegel u Berlinu: Murali, kojima su internacionalni street art velikani od 2015. godine ulepšali osam visokih zidova u blizini jezera Tegel, visoki su i do 42 metra. Preko nekih su već islikani novi murali – tako se iznova stvaraju nova urbana umetnička iskustva.

Craft

Sat sa kukavicom iz Švarcvalda – klasičan i kultni objekat: časovnici sa drvenim kućištem proizvode se još od 17. veka i savršeno reprezentuju kvalitet nemačkog zanatstva.

Nemacka sat

Foto: Regina Basaran from Pixabay

Ležaljke za plažu iz Meklenburga – oaza blagostanja uz more: ništa vas bolje ne štiti od sunca, peska i vetra od dekorativnog klasika od drveta i pruća. Ležaljka za plažu je razvijena pre 125 godina i od tada je oblikovala nemačke obale Severnog i Baltičkog mora.

Taste

Kruške iz Brandenburga: okrug Havelland je poznat po dvorcima i baštama, crkvama i manastirima. U selu Ribbek (skoro) sve se i dalje ipak vrti oko kruške. Voće se ovde prerađuje u specijalitete kao što su ukusni sokovi, sajderi, Eierbirne (liker od jaja sa aromom kruške) ili finu kruškovaču Villiams Christ.

Nemačka hrana

Foto: Travel Magazine

Lajpciške ševe: Kada je u Lajpcigu u 19. veku zabranjen lov na ševe (jestive ptice pevačice), dovitljivi pekari su izmislili vegetarijansku alternativu za svečanu gozbu. Leipziger Lerche se pravi od prhkog testa, badema, orašastih plodova i marcipana i može se naći samo ovde.

Glukštadske haringe – Gluckstadter Matjes – koju god verziju da izaberete: klasičnu sa kolutićima luka, narezanim jabukama i kornišonima ili novu interpretaciju u curry sosu sa bananom ili biljnim umakom – fileti mlade haringe su prava poslastica. A najnežniji fileti se mogu naći u malom gradu Gluckstadt na Donjoj Labi.

Green

Zdravlje i wellness u netaknutoj prirodi na Baltičkom moru: tamo gde se susreću morski povetarac i šumski vazduh, stvara se umirujuća, stimulativna klima – savršena za punjenje baterija. U primorskom letovalištu Varnemunde, prirodnim rezervatima Stolteraa i Rostock Heath, deset banjskih staza dužine od 4 do 17 kilometara nude opuštanje uz čist vazduh, more i netaknutu prirodu.

Cvetne livade parka prirode Amergau na Alpima: u najmanjem nacionalnom parku u Bavarskoj, zaštićene su retke orhideje i lincura, kao i ugrožene vrste ptica poput velikog tetreba ili zlatnog orla. Obilasci sa vodičem pružaju autentičan doživljaj ovog fascinantnog sveta

Biciklistička tura romantičnom Rajnom: biciklistička staza Rajna proteže se preko 318 kilometara duž obala reke. Zahvaljujući odličnim železničkim vezama, obilazak se može planirati individualno. Istorijski gradovi kao što su Špajer, Ludvigshafen, Vorms, Majnc i Koblenc će vas sigurno privući, kao i vinogradarske regije sa svojim rustičnim tavernama.

Ingelhajm na Rajni

Foto: DZT/Julia Nimke

Fantastičan pogled sa planinarske staze Baden-Baden – staza od 45 kilometara – proglašena za najlepšu pešačku stazu u Nemačkoj u 2020. godini, sa koje se pruža predivan pogled na banjski grad Baden-Baden, dolinu Rajne i Švarcvald. Ugođaj upotpunjuju specijaliteti regionalne kuhinje.

Netaknuta priroda u Minsterlandu: flamingosi i divlji konji u Nemačkoj? Ima i to! U Zvillbrocker Venn, močvarnom području zapadnog Minsterlanda, pilići flaminga se izležu svake godine u najsevernijem uzgajalištu na svetu. Tradicionalna godišnja Parada divljih konja koja se održava tokom meseca maja je takođe nezaboravno iskustvo.

Nemacka Minsterland

Foto: Peter H from Pixabay

Održivo uz Tiringijsku planinsku žičaru: jedna od najstrmijih žičara na svetu se za 18 minuta penje na čak 323 metra nadmorske visine. Pri tome čak i proizvodi struju. Kako bi otkrili na koji način sve ovo tačno funkcioniše možete posetiti interaktivni muzej koji je posvećen ovoj žičari.

Nadamo se da su vas predlozi koje smo izdvojili naveli na razmišljanje o poseti Nemačkoj. I provođenju svog odmora upravo tamo…

uveni dvorac u Bavarskim Alpima, poslužio je kao inspiracija za Diznijev dvorac uspavane lepotice

PROČITAJTE I…

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak…

0Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Novi predlozi i stari zahtevi – za Srbiju dijalog i dalje jedina prihvatljiva ponuda

Read Next

Barselona pobedom do deobe prvog mesta