Đerona: Očekujem čvrst meč, ali siguran sam u pobedu

Rukometaši Srbije okupili se u Atini, gde ih u četvrtak od 14 sati očekuje poslednja utakmica kvalifikacija za EP, na koje su već izborili plasman.

Uz zadovoljstvo zbog plasmana na EURO 2022, selektor Đerona ističe da predstoji veliki rad.

“Iako smo već obezbedili plasman, ovo je veoma važna utakmica za nas. Želimo da nastavimo sa poslom koji smo započeli u prethodnim okupljanjima i utakmicama, kao i da započnemo pripreme za predstojeći veliki događaj sledećeg januara, Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj.”

“Pogledali smo kalendar i znamo da imamo samo četiri i po nedelje ukupno za zajednički rad od ovog trenutka do Evropskog prvenstva. Zato vreme koje provodimo na okupu moramo koristiti najbolje moguće, kako bismo napredovali kao tim”, rekao je Đerona za sajt RSS-a.

U januarskom duelu, Grčka je u Zrenjaninu savladana rezultatom 31:21, a selektor Đerona je izneo šta očekuje od novog susreta dve selekcije.

“Što se Grčke tiče, znamo da na domaćem terenu igraju odlično, što su pokazali u nedavnim utakmicama protiv Islanda i Makedonije. Za nas će biti dobro što ćemo imati priliku da ih gledamo danas u utakmici koju igraju sa Fracuzima.”

“Znamo da se priželjkuju pobedu, koja bi im obezbedila šansu da se nađu na Evropskom šampionatu. Očekujem čvrst meč, ali siguran sam da da ćemo pokazati dobru igru i ostvariti pobedu”, zaključio je Đerona.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Gol iz kornera, a hteo je samo da ubaci na prvu stativu

Read Next

Mladi napadač potpisao za Partizan