Deluje skoro kao vijagra: Ne bacajte ovaj deo lubenice!

U belom delu lubenice su pozamašne količine citrulina koje reaguju sa našim enzimima. Nastaje arginin koji povoljno deluje na kardiovaskularni sistem i jača cirkulaciju, kaže nutricionistkinja Olja Martinić.

U belom delu lubenice (kori) se nalaze velike količine vitamina B6, C, A, magnezijuma, cinka i kalijuma. Sadrži i aminokiselinu citrulin koja je odlična za zdravlje srca i krvnih sudova, bolju cirkulaciju, a time i bolji seks.

„U belom delu lubenice su pozamašne količine citrulina (po kojem je lubenica dobila ime ili obrnuto) koje reaguju sa našim enzimima te nastaje aminokiselina arginin za koju znamo da povoljno deluje na kardiovaskularni sistem i jača cirkulaciju. Ponaša se slično kao vijagra doduše znatno slabije ili bi morali da pojedemo baš velike količine belog dela lubenice kako bi imali isti učinak kao od vijagre – objasnila nam je Olja Martinić, dijetetičarka i nutricionistkinja Nutricionističkog savetovališta Olja iz Splita.

„Lubenicu često jedemo samostalno. Ipak osobe koje su gojazne ili izbegavaju namirnice visokog glikemijskog indeksa treba da koriste lubenicu kao sastojak smuti napitka i da joj dodaju uz crveni i beli deo orašaste plodove kako bi se dobio napitak umerenog glikemojskog indeksa. Svakako predlažem da iskoristite visokokvalitetni deo lubenice“, dodala je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Zlatan pozirao sa svojim idolom, “najvećim igračem svih vremena”

Read Next

Muškarci će da “odlepe”: Bezobrazne bikini gaćice hit sezone (foto)